Berkel Palace. Foto: PR
Berkel Palace. Foto: PR Foto:

Het is al lente bij Berkel Palace

BORCULO - Het is bijna lente en dan gaat het weer kriebelen om lopende zaken aan te pakken en nieuwe zaken te introduceren. Zeker voor een horecagelegenheid met tuin is er altijd wat te doen. Hotel-Restaurant Berkel Palace in Borculo timmert de laatst jaren flink aan de weg. Eerder al werd het menu aangepast met uitloopkippen en ook voor dit jaar gaat er weer het een en ander veranderen.

Door Rob Weeber

Margreet Dolfijn vindt het een normale zaak. "Als horecabedrijf moet je blijven investeren in je klant. Ik heb een divers bedrijf waar veel verschillende doelgroepen komen en die wil je allemaal op het hoogste niveau bedienen. De hotelgast bijvoorbeeld heeft andere wensen dan de verenigingsgast. Gedurende de week hebben we alleen al elf kegelclubs te gast en de muziekgroep Jay Jay's Border Jazzmen die hier repeteert. Daarnaast verhuren we vergaderzalen, heb ik de feestzaal opgeknapt, organiseren we zomer- en wintertuinconcerten en kunnen recreatiegasten hier allerlei (buiten)spellen huren. Verder wil ik eigen kippen die vrijelijk in de tuin kunnen rondscharrelen. Dat kun je niet allemaal alleen. Daarom ben ik blij dat we een nieuw team hebben. De sfeer is uitstekend en de saamhorigheid onder de medewerkers groot. Ik heb ook veel vertrouwen in de toekomst. De economische groei binnen Berkelland zie ik ook hier terug. Daar komt nog bij dat er geruchten gaan dat er mogelijk recreatiewoningen naast Berkel Palace gebouwd gaan worden. Dat zou voor ons fantastisch zijn. Qua ligging zijn we de poort tot het Hambroek."

Margreet is inmiddels 57 jaar, maar denk nog niet aan afbouwen. "Regelmatig wordt ik aangesproken over mijn toekomstplannen, maar die wuif ik weg. Ik heb nog geen zin om te stoppen. Recent ben ik begonnen met de volgende fase, een duurzaamheidsslag. Palletkachels verwarmen nu de ruimten, maar dat is nog maar het begin. De komende jaren wil ik richting 'zeer energiezuinig' gaan. De toekomstbestendigheid van Berkel Palace staat voorop, onze gasten zijn het waard."

Hotel-Restaurant Berkel Palace is gelegen aan de Hambroekweg 8, Borculo. Openingstijden maandag, woensdag van 16.30 tot 22.00 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 22.00 uur; zaterdag en zondag van 11.00 tot 22.00 uur.


www.berkelpalace.nl