De cursisten van de workshop Nine Star Ki luisteren aandachtig naar Ellen Richardson-Stoltenborg. Foto: Karin Stronks
De cursisten van de workshop Nine Star Ki luisteren aandachtig naar Ellen Richardson-Stoltenborg. Foto: Karin Stronks

'Workshop Nine Star Ki rete-interessant'

'Workshop Nine Star Ki rete-interessant'

Door Karin Stronks

AALTEN – Een prachtige lichte ruimte met een bewuste opstelling qua kleur, licht en objecten. Op een grote houten tafel liggen gekleurde placemats, kleurpotloden, stiften, koekjes. Twee flacons water met stenen op de bodem staan klaar met gekleurde glazen. Er is koffie, thee en wellness-water. Klokslag 9.00 uur gaat de workshop Nine Star Ki van start, zes vrouwen en één man moeten meteen van plaats wisselen, gaan zitten bij de placemat met de kleur van hun element, blauw voor water, groen voor hout, rood voor vuur, geel voor aarde of grijs voor metaal. Alle elementen zijn aanwezig.

Ellen Richardson - Stoltenborg begint te vertellen over de ongeveer vijfduizend jaar oude oosterse leer van Nine Star Ki. Hoe karakters, vormen, kleuren, woorden bij elementen horen. Vijf elementen zijn er, elk mens bestaat uit drie elementen, gebaseerd op het geboortejaar en de geboortedatum. Dat mensen alle elementen elke dag nodig hebben om een rijk en vitaal leven te leiden. Hoe karakters wel of niet bij elkaar passen, dat alle elementen worden gevoed of leeggetrokken door een element. Eén van de deelnemers merkt op: "Er klopt veel van. Het is rete-interessant!" Er zijn deelnemers uit Aalten en omstreken, maar ook uit Enschede. De workshop wordt gehouden bij Ellen thuis.

Na de drie uur durende sessie kunnen cursisten thuis aan de slag. Zij hebben uitgerekend welk element bij hun gezinsgenoten past en aan de hand van lijsten en karakters zien hoe deze verschillende elementen met elkaar kunnen omgaan. "In Japan en China worden dergelijke onderzoeken zelfs op de werkvloer gedaan en op datingsites worden elementen genoemd", legt Ellen uit. Voor deelnemers die verdieping zoeken of die een persoonlijke Nine Star Ki-analyse wensen of juist gericht op relatie en gezin of voeding, kunnen hiervoor bij Ellen terecht.
Ellen geeft workshops Nine Star Ki aan kleine groepen. Ze glimlacht: "Wellicht is het geschikt voor groepen die op zoek zijn naar een ludiek 'vriendenuitje' of voor verenigingen. Maar ik kan ook bedrijven bedienen die dit als teambuilding gebruiken!" Naast de Nine Star Ki-workshops kan Ellen aan huis, op kantoor of op de werkvloer komen bij mensen voor een specifiek Feng Shui-advies. Ellen: "Ik zorg hierbij dat de 'Chi' zo optimaal mogelijk kan stromen. De Nine Star Ki van bewoners en/of collega's worden hierin ook meegenomen."


www.bridges.services
ellen@bridges.services