Wir Sind Spitze. Foto: PR
Wir Sind Spitze. Foto: PR Foto:

Carnaval 4.0 in City Lido met grote acts

Nieuwe opzet met outdoor op zondagmiddag, grote ledwall en diverse acts

GROENLO - Groenlo geldt als van de grote carnavalsbolwerken in Oost-Nederland waar uitgaanscentrum City Lido al jaren hart van carnaval is. Komende carnaval zet City Lido in op een vernieuwde carnavalsbeleving: Carnaval 4.0 Vier dagen 'Party ohne Ende'. Anita Meijer, Django Wagner, The Euros en Tess zijn de grote namen die voorbij komen tijdens deze editie van carnaval. Naast de artiesten is ook aan de binnen- en buitenkant flink geïnvesteerd om de carnavalsvierders nog meer te plezieren. Tussen City Lido en de Calixtusbasiliek komt een overkapping te staan waar de gekostumeerde feestvierders (en rokers) overdag kunnen los gaan op de mooiste carnavalsdeuntjes.

City Lido trapt af op zaterdag 2 maart met Roze Zaterdag. In navolging van de Tilburgse Roze maandag en de Nijmeegse Roze woensdag is Roze zaterdag in Groenlo een carnavalsbal voor 'open minded' people. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en carnaval is hiervoor een feest bij uitstek. Gekostumeerd komen maakt deze avond nog laagdrempeliger.
Speciale gast deze avond is Anita Meijer. Met de evergreen 'Why Tell Me Why' staat deze Rotterdamse gangmaker al jaren in het bovenste segment van de Homo Top 100. Ieder Pride-seizoen trekt ze van roze braderie naar plaatselijke regenboogweek om deze knaller en een handjevol andere hits ten gehore te brengen. De zaal gaat om 21.00 uur open. Entree is tien euro inclusief gratis garderobe. Minimumleeftijd 21 jaar.

Op zondagmiddag vanaf 14.00 uur staat er bij City Lido langs de optocht een dj als sfeermaker op een bar die de vele bezoekers laat meedeinen om de optochtdeelnemers te ondersteunen met een orkaan van geluid en applaus. Om 16.00 uur brengt de Limburgse feestband Wir Sind Spitze! de Theaterzaal in opperste extase met hun aanstekelijke energie. De prachtig aangeklede Theaterzaal is voorzien van een mega ledwall en special effects.
Vanaf 19.00 uur wordt in alle zalen in City Lido Carnaval XXL gevierd, waarbij vijf verschillende dj's het publiek in elke zaal los laat gaan. Special guest deze avond is Tess, die haar nummer Stupid uit de duizenden kelen wil horen zingen. Er is die avond ook discovervoer.

Maandagochtend vanaf 10.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats voor de optochtdeelnemers, waarna vanaf 13.00 uur het dweilen begint. Ook City Lido is onderdeel van de Dweiltraditie en om 16.00 uur betreedt volkszanger Django Wagner het podium. Vanaf 20.00 uur volgt weer een waanzinnige carnavalsparty met The Euros. Dit energieke drietal laat de Theaterzaal op de grondvesten schudden. Ook de dj's in de diverse zalen zorgen voor bovenste beste stemming.

Dinsdagmiddag start vanaf 13.00 uur het dweilen waarvoor men ook in City Lido terecht kan om de speciale dweilpin te scoren. Carnavalsvereniging De Knunnekes houdt in de Theaterzaal een speciale 55+ middag waar het nieuwe tweedejeugd-prinsenpaar wordt onthuld. Vanaf 20.00 uur is de Grote Finale avond voor de echte Die Hard carnavalist. Een avond met veel lol en gekkigheid en give aways en natuurlijk de langste ballonnenslinger van de Achterhoek. Het wereldrecord van 276.000 ballonnen in een feestelijke lijn van 22 kilometer en 374 meter zal niet gehaald worden, maar feest is het wel. Tevens is er een scherm voor de halve finale Championsleague Real Madrid-Ajax.