V.l.n.r.: Vogelspotter Norbert (Erwin Bannink), dochter Lies (Caroline Breman), op het dak Harry Vermeulen (Daniël ter Haar) en Lang ( Ans Dinkelman). Foto: PR.
V.l.n.r.: Vogelspotter Norbert (Erwin Bannink), dochter Lies (Caroline Breman), op het dak Harry Vermeulen (Daniël ter Haar) en Lang ( Ans Dinkelman). Foto: PR. Foto:

'Een rits te ver' groot succes voor Ons Genoegen Barchem

BARCHEM – Er was zaterdagavond een staande ovatie voor de spelersgroep van de Barchemse toneelvereniging Ons Genoegen na afloop van de eerste voorstelling van 'Een rits te ver' bij HCR In de Groene Jager. De vele lachsalvo's en positieve reacties deden de acteurs zichtbaar goed.

De saamhorigheid onder de groep en het enthousiasme om er samen een goed geheel van te maken spatte ervan af. Zeker de laatste paar weken hing daar alles vanaf. De regie was in handen van Sander van Voorst die helaas door persoonlijke omstandigheden in de laatste maand moest afhaken. Toch werd besloten om er met elkaar voor te gaan. Voorzitter Willy Klokman nam de laatste restjes regie op zich en zette de puntjes op de i met behulp van alle betrokkenen. Daniël ter Haar speelde in hoog tempo (in de trend van Jon van Eerd) en vol overgave de rol van Harry Vermeulen. Hij moest zich in allerlei bochten wringen om zijn camping 'de Wielewaal' te behouden. Harry werd namelijk geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Wordt de camping wel goed onderhouden? Voldoet het wel aan de hygiëne? Hij wordt bijgestaan door zijn dochter Lies (Caroline Breman) en de Chinese werkneemster Lang. Een schitterende rol voor Ans Dinkelman, weinig tekst maar veel mimiek. Campinggasten zoals Maya Hak (Janet ter Haar) en vogelaar Norbert halen het bloed onder de nagels vandaan bij de nerveuze camping eigenaar.

Verliefd
En wat moet Karin van Kralingen (Jannie Dinkelman) met haar notitie blokje? Weet zij waar een camping aan moet voldoen? Dan is er nog de verliefde Jasper (Frank Bannink) die een oogje heeft op dochter Lies. Norbert, gespeeld door Erwin Bannink, kroop in de rol van de vogelaar die op zoek was naar de zomertortel. Hij ging zelfs voor aanvang van de voorstelling met de winnares van de Facebook actie, Sabine Masselink, de Kale Berg op om samen naar de bijna uitgestorven vogel te zoeken. De goed gevulde zaal heeft volop genoten van alle acteurs die allen hun toebedeelde rol uitstekend vervulden.

Voorverkoop
'Een rits te ver' is in HCR In de Groene Jager nog te zien op vrijdagavond 8 maart (20.00 uur) en zaterdag 9 maart (14.00 uur). Voorverkoop van kaarten bij Koeleman Barchem of telefonisch 0573 459446 of 06 12580421.