Nederlandse en Duitse kunstenaars kunnen gezamenlijke projectaanvragen bij taNDem indienen. Foto: Stefanie Fehren
Nederlandse en Duitse kunstenaars kunnen gezamenlijke projectaanvragen bij taNDem indienen. Foto: Stefanie Fehren Foto:

Subsidie voor grensoverschrijdende kunst- en cultuurprojecten

REGIO - Het grensoverschrijdende kunst- en cultuurproject taNDem roept kunstenaars en cultuurmakers op om projectaanvragen in te dienen voor subsidie.

Binnen het project taNDem vormen Nederlandse en Duitse kunst- en cultuurmakers tandems. Elk tandem kan na het indienen van een projectaanvraag maximaal 15.000 euro subsidie ontvangen voor een kunst- of cultuurproject in het EUREGIO-gebied. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet er een projectaanvraag via het online formulier ingediend worden. Dit kan nog tot en met 31 maart. Daarna worden de projectaanvragen door een onafhankelijke expertgroep beoordeeld.

De kunst- en cultuurprojecten moeten bij het jaarthema 'Energie – wat is onze drijfveer?' aansluiten. Meer informatie over de aanvraag, de voorwaarden en het jaarthema is te vinden op: www.tandemkunst.eu.

Het project 'Kunstverbinding - Kunstverbindung' wordt in het kader van het INTERREG V A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Provincies Gelderland en Overijssel, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten en het Wirtschaftsministerium des Landes NRW.