Steeds Beter speelt de klucht 'De Bloody Mary' driemaal bij De Keizerskroon. Foto: Marianne Hoitink-Kasteel
Steeds Beter speelt de klucht 'De Bloody Mary' driemaal bij De Keizerskroon. Foto: Marianne Hoitink-Kasteel

Volop consternatie op
cruiseschip Bloody Mary

RUURLO – Als de 'voorpret' tijdens de fotosessie aan de rand van het zwembad bij Marveld Recreatie in Groenlo een voorbode is dan wordt het volgend weekeinde volop 'feest' tijdens de jaarlijkse uitvoeringen van de Ruurlose toneelvereniging Steeds Beter, beter bekend als 't Bruils Toneel. In zaal De Keizerskroon speelt de uit buurtschap De Bruil afkomstige toneelclub dan de klucht 'De Bloody Mary'.

Door Jan Hendriksen

Enkele weken geleden bracht de negen leden tellende 'cast' samen met regisseur José Lageschaar en de 'herintredende' souffleur Stien Timmermans een bezoek aan het zwembad omdat daar een mooie 'cruiseboot' aan de rand van het zwembad ligt. "Een perfecte locatie om foto's te schieten voor promotiemateriaal in aanloop naar onze voorstellingen", zo verklaart voorzitter Bert te Winkel van de toneelclub het bezoek aan het recreatiecentrum. Kleurrijke foto's van de fotosessie zijn inmiddels op de Facebook pagina van Steeds Beter te zien en ze prijken natuurlijk op de voorpagina van het programmaboekje en de banners bij enkele invalswegen van Ruurlo. Naast de 'herintredende' Timmermans telt Steeds Beter dit jaar twee debutanten. Regisseuse José Lageschaar: "We proberen jaarlijks wat vers nieuw bloed in te laten stromen." Voor het eerst staan Sander Dijkman en Niels Lageschaar voor Steeds Beter op de toneelplanken. Het tweetal heeft echter al we wat toneelervaring. "We hebben al eens aan de revues van Jong Gelre deelgenomen. Maar dit is toch een heel andere ervaring en discipline", zo verklaart het tweetal terwijl er vorige week nog druk werd gerepeteerd door de groep in een prachtig zelf vervaardigd decor.

Middellandse Zee
In de klucht De Bloody Mary, geschreven door Mary Bakker-Schoon, laat kapitein Hein (Bert te Winkel) en zijn stuurman Bart (Evert Wezinkhof) hun oude vrachtschip Bloody Mary ombouwen tot een cruiseschip. Ze denken op die manier veel en snel geld te kunnen verdienen. Ze hebben een driedaagse cruise uitgestippeld langs de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee. Maar op het laatste moment kruipt er een verstekeling (Sander Dijkman) aan boord. Als ze die pas op volle zee ontdekken en horen waarvoor hij op de vlucht is, beseffen ze dat ze geen enkele havenstad meer kunnen aandoen. Dan zijn er nog de nodige problemen met de passagiers. Henry Verbeek (Wim Weenk) die stiekem een snoepreisje met zijn secretaresse Emely (Emmaly Wezinkhof) maakt ontdekt dat zijn vrouw Sofia Cartoen (Marianne Hoitink) ook aan boord is. Dan heb je het pas getrouwde stel Peter Vermeer (Niels Lageschaar) en zijn preutse vrouwtje Evelien (Renske Faber), die de bruidssuite gereserveerd hebben en Greta Hoed (Anja Schuurman), een excentrieke kunstschilderes, die zowaar een oogje op kapitein Hein heeft laten vallen. En als dan ook nog het schip zo lek als een mandje blijkt te zijn, komt de ware aard van sommigen ineens boven water. Kortom: consternatie alom. Steeds Beter speelt 'De Bloody Mary' vrijdag- 29 en zaterdagavond 30 maart bij De Keizerkroon. Aanvang 20.00 uur. Zaterdagmiddag 30 maart is er een matineevoorstelling. Ouderen hebben die middag gratis toegang. Aanvang 14.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Bert te Winkel, tel. 0573 461003.