Jappe klaar voor nieuw vaarseizoen

Vervolg van de voorpagina

BORCULO - Berkelzomp de Jappe is klaar voor het nieuwe vaarseizoen, na de uitgebreide onderhoudsbeurt tijdens de wintermaanden. Komende tijd worden de Berkelzomp en zijn schippers ook in gezet bij een schoolproject over de Berkel.

Als de duikersluis straks klaar is kan men ook hiervoor een vaart boeken. Voor de jonge vaargasten is er de piratentocht, vaak ingezet voor een kinderfeestje.Op de website staat alle informatie over alle vaarmogelijkheden. Boeken kan via Toeristische Informatie Borculo, tel. 0545-271966. Er varen ook Berkelzompen van Stichting Berkelzomp in Eibergen, Lochem en Almen.

Schoolproject
Het Watermuseum in Arnhem heeft een educatief schoolproject over de Berkel samen met het Waterschap Rijn en IJssel. In Borculo en Eibergen verzorgen de Berkelschippers met de Berkelzomp de vaartocht als onderdeel van het project. Alle scholen in het werkgebied van het Waterschap hebben daarover inmiddels informatie ontvangen. De schippers willen de basisscholen in de Achterhoek graag nog eens attenderen op dit leuke educatieve schoolproject.
De basisscholen kunnen deelname voor hun groep 7 of combinatiegroep 7/8 aanmelden bij het Watermuseum in Arnhem via een mail naar info@watermuseum.nl.


www.stichtingberkelzomp.nl