Collecte Hartstichting

RUURLO – De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting vindt dit jaar van 7 tot en met 13 april plaats. Ruim zestig collectanten gaan die week langs de deuren in Ruurlo om geld op te halen voor concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden.

"De Hartstichting heeft in 55 jaar al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen behandelen. Want iedereen heeft recht op een gezond hart. Een hart waarmee je alles uit het leven haalt, dat je kracht geeft om te groeien, te leven en lief te hebben", aldus Joke Meerbeek, contactpersoon voor Ruurlo voor de collecte van de Hartstichting De Hartstichting werkt aan drie doelen: voorkomen van hartproblemen, snellere hulp in een noodsituatie en betere behandelingen. Binnen deze doelen werkt de stichting aan verschillende oplossingen. Zo werkt men bijvoorbeeld aan een eenvoudige bloedtest waarmee de erfelijke factoren kunnen worden achterhaald en hartproblemen kunnen worden voorkomen. Joke Meerbeek; "En de Hartstichting onderzoekt welke signalen er vooraf gaan aan hart- of herseninfarcten zodat infarcten op tijd ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden."

Alternatief kleingeld
De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de Tikkie of iDEAL QR-code op het collectebuslabel te scannen. Het is ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Daarnaast kan iedereen een online collecte starten op hartstichting.nl/collecteeronline en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen. In de online collectebus is zichtbaar hoeveel de collectant al heeft ingezameld.