De prijswinnaars van het Zone College. Foto: PR
De prijswinnaars van het Zone College. Foto: PR

Gedichtenwedstrijd 4 mei

BORCULO - Voor de vijftiende keer heeft de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo een dichtwedstrijd over 4 mei uitgeschreven. Dit in samenwerking met het Zone College en het Staring College in Borculo.

In totaal zijn 91 gedichten ingezonden. Op 18 april zijn de prijswinnaars bekend gemaakt. Dat zijn Kim Poortman met het gedicht 'Gedachtes'; Jill Holtkamp met het gedicht 'Vrijheid is ….. Vrij zijn'; - Hazel Pasman en Pien Pastoor met het gedicht 'Verlies'; Renske van Stijn, Zhifan Nieuwenhuis en Nova Schroër met het gedicht
'Sophie, 6 jaar, Nederlands meisje, 17 oktober 1941, 20.33 uur'.

Naast een cadeaubon krijgen de prijswinnaars de eer om hun eigen gedicht voor te dragen tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei om 20.15 uur in de Joriskerk in Borculo.

ZestiengGedichten kregen een eervolle vermelding. Deze gedichten zijn geschreven door Yob Goldewijk; Maud Nijenhuis; Roos Westendorp; Stefan van Velden; Britt Bauerhuit; Myrthe de Weert; Mylou Huitink; Vera Oomen; Nora Hinaya Bouwhuis; Lotte ten Dolle, Lisette Vugts en Myrthe Bannink; Sanne Tragter; Marin Poelert; Semmy Marlisa; Richelle Lutke Willink; Issa Bleumink; Vienne Lukassen; Lieke Brokers; Wouter Soek. Deze leerlingen dragen hun gedicht voor op 4 mei om 10.30 uur in het woonzorgcomplex Careaz J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40 in Borculo.

De prijswinnaars van het Staring College. Foto: PR