Lintjesregen in Berkelland

Vervolg van de voorpagina

BORCULO - Vrijdag, de dag voor Koningsdag, werden traditiegetrouw ook in Berkelland de Koninklijke onderscheidingen uitgereikt door de burgemeester, Joost van Oostrum.

Wat vrijdag opvalt aan de onderscheidingen is dat het om acht mannen en één vrouw gaat en dat de gemiddelde leeftijd ruim boven de zeventig ligt met als jongst gedecoreerde René te Bogt uit Beltrum die 59 is.
Alle negen gedecoreerden hebben een lange lijst met activiteiten en vrijwilligerswerk achter hun naam staan. Zij hebben zich zoals dat ook bij de uitreiking van de orde wordt geformuleerd 'geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen of anderen gestimuleerd'. Voor een vereniging, stichting, bond, commissie, zorgboerderij, streekonderzoek, cultuur, historie, het koor, de zanggroep, jongerenwerk, de historische kring, de kerk, de gemeente, een school, de Berkelschippers, het bloemencorso, de VVV, de EHBO, et cetera, et cetera. Mensen die zich in heel veel kringen bewegen en zich door velen gekend en gewaardeerd weten. Dat is ook de reden dat het gemeentehuis vrijdag nauwelijks het aantal familieleden en andere belangstellenden kan herbergen.
De ceremonie eindigt zoals elk jaar op de trappen van het gemeentehuis waar fotografen de negen gedecoreerden vereeuwigen, mét de burgemeester Joost van Oostrum én de opgespelde versierselen kleurig op hun kleding.