In de derde wedstrijd was het heel verrassend dat Tess Gotink de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Foto: PR.
In de derde wedstrijd was het heel verrassend dat Tess Gotink de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Foto: PR. Foto:

Drie regiokampioenen RGV Ruurlo in vijfde divisie turnen

RUURLO – In Didam werd zaterdag voor de leden van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV de regio finale gehouden van de vijfde divisie Regio Oost. In deze finale kwamen de beste turnsters van de zaterdag uit tegen de beste van de zondag competitie.

Omdat het een finale betrof bestonden alle niveau groepen uit meer dan twintig turnsters. Voor RGV was het al een succes omdat twaalf van dertien turnsters zich hadden geplaatst voor de finale. Dat deze finale ook zo succesvol zou verlopen was niet voorzien. In de eerste wedstrijd, niveau instapper D2, was het Yfke Maatkamp die na toestel ronden boeven aan stond. Ze wist op brug, balk en sprong de hoogste score neer te zetten. Met een mooie achtste plaats bleef op kop staan en ging ze als Regio kampioen naar huis. Abby Meijerman werd in dit niveau zevende. Bij de pupillen 1 in de tweede wedstrijd waren het voor Laura Olthof een fout op sprong en bij Jill Geelen een val van de balk die ze van het podium a fhielden. Ze werden zesde en achtste. In de derde wedstrijd was het heel verrassend dat Tess Gotink de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Met een eerste plaats op balk en een eerste plaats op brug wist ze alle andere 28 turnsters achter haar te laten in het niveau pupil 2 D2. Inte Smeerdijk werd door een grote fout op vloer en een val van balk zeventiene.

De derde Regio kampioen voor de RGV kwam uit de laatste wedstrijd bij de jeugd 1 meisjes. Hier was het Maud Holsbeeke uit Barchem die als beste turnster naar voren kwam. Met bijna twee punten verschil van de nummer twee mocht ze het goud in ontvangst nemen. In deze categorie zaten ook Fayénn Post,(zesde), Jessica Kolkman (tiende), Famke Dolphijn (25ste) en Nienke Groote Haar (26ste). In de laatste wedstrijd zaten ook de junioren. Aafke Hogevonder werd zevende en Noortje de Jong elfde. Voor de jongste turnsters was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Zij kunnen zich gaan richten op wat volgend seizoen in de oefenstof zit. De meisjes vanaf het niveau jeugd1 hebben op 15 juni nog een toestelfinale in Didam. Voor de jeugd 1 meisjes al een mooie wedstrijd om hun nieuwe eigen oefening voor het eerste uit te proberen voor volgend seizoen.