De persoonlijke boodschap op de kaart van Bennie. Foto: PR
De persoonlijke boodschap op de kaart van Bennie. Foto: PR Foto:

Bennie Jolink verrast getroffen gezin met persoonlijke boodschap

BELTRUM/GROENLO - Nadat Astrid Reinders eind vorig jaar op haar sociale media meldde dat ze zeer verdrietig was toen bleek dat ze via Marktplaats opgelicht was met de vermeende aanschaf van drie kaarten voor het concert van Normaal in Lochem, Hemelvaartsdag, en anderen voor dezelfde 'fout' wilde behoeden, kwamen er veel reacties. Vooral omdat het verhaal van Astrid meer was dan alleen oplichting. Vlak voor de aankondiging van het eenmalige concert overleed Astrid's echtgenoot Jos, groot Normaal-anhanger, aan een slopende ziekte. Ze zag in het concert een mooie manier en plek om hem te herdenken, de plek waar hij zeker aanwezig zou zijn geweest, als hij nog geleefd zou hebben, zo zei Astrid later tegenover deze krant.

Correspondent Henri Walterbos van deze krant greep het verhaal ook aan, schreef er een verhaal over in de hoop dat Astrid en haar zoon en dochter alsnog aan kaarten zouden kunnen komen voor dit bijzondere concert voor haar en haar kinderen. Ook stuurde hij het verhaal door naar Kantoor Normaal, in de hoop van hen misschien iets te vernemen.

De extra kaarten die later in de verkoop kwamen boden echter al uitkomst. Astrid kon alsnog kaarten bemachtigen. Intussen was het oud-Grollenaar Nico Tijdink die Astrid al toegezegd had de kaarten te willen betalen, als zij ze alsnog via welk kanaal dan ook wist te bemachtigen. Hij kwam zijn belofte na en maakte het geld van de kaarten over aan Astrid. Niet veel later was het Kantoor Normaal dat telefonisch contact opnam met Walterbos, en naar de stand van zaken vroeg. "We hebben enorm veel reacties, mails en verzoeken om kaarten gehad van mensen die geen kaarten wisten te bemachtigen. Ieder met hun eigen, soms zeer triest, verhaal," zo liet Kantoor Normaal zich verontschuldigend voor de late reactie weten. "Het verhaal van Astrid greep ons ook aan en we wilden kijken of we nog iets konden betekenen." Het bleek niet meer nodig, maar toch werd de correspondent om de contactgegevens gevraagd van het gezin omdat men per se iets van zich wilde laten horen. Zaterdag 25 mei werd Astrid verrast met een kaart, van Bennie Jolink, met hierop een persoonlijke boodschap. "Voor Astrid, Kiri en Juri. Ik wens jullie donderdag 30 mei een mooie dag toe, ondanks het grote gemis van jullie man en vader…..Hij zal ergens ook genieten van deze dag!....Grt, Bennie Jolink."

Het deed een blij verraste Astrid zeer veel. "Het gaat bijna gebeuren, eindelijk! Zolang op gewacht en bijna niet verwacht, maar dankzij Nico zijn we erbij, het gaat een speciale dag worden met een dubbel gevoel en met Jos in het middelpunt. Ik weet zeker dat hij erbij is, en dan dit gebaar van Bennie Jolink. Dat had ik niet verwacht. Zo gaaf een persoonlijk woord. Dank je wel Bennie, het gaat zeker genieten worden."

Bennie Jolink. Foto: PR