Foto v.l.n.r.: Stien Klein Kranenbarg (mediateam Reurpop), Luuk Rouwhorst (organisatie Reurpop) en Frits Markink. Foto: PR
Foto v.l.n.r.: Stien Klein Kranenbarg (mediateam Reurpop), Luuk Rouwhorst (organisatie Reurpop) en Frits Markink. Foto: PR Foto:

Bekende Ruurloër Opa Frits viert negentigste verjaardag

RUURLO – Momenteel wordt er veel over de bekende Ruurloër Opa Frits gesproken. Opa Frits verwierf de afgelopen maanden namelijk landelijke bekendheid door zijn kleinzoon Tim Senders (bekend van het programma Streetlab).

Tim Senders heeft een eigen YouTube-serie, 'Op avontuur met de opa van Tim' waarin hij avontuur gaat met zijn alleenstaande opa Frits. In de achtdelige KRO-NCRV-serie onderneemt Tim grote en kleine activiteiten met zijn opa; dingen die opa Frits nog nooit gedaan heeft. Zo gaan ze samen racen op een circuit en naar het festival Zwarte Cross. Vorige week maakte Tim via social media bekend dat opa Frits afgelopen zondag zijn 90ste verjaardag zou vieren. In het kader daarvan wilde Tim zijn opa verrassen met zoveel mogelijk verjaardagskaarten. Stichting de Vrienden van Reurle, organisator van het Reurpop festival, juichte dit initiatief van harte toe en besloot een actie op touw te zetten. Via social media werd opgeroepen om een felicitatiewens voor Opa Frits achter te laten. Maar liefst 117 mensen lieten een felicitatie achter. Afgelopen weekend kreeg Opa Frits uit handen van Reurpop een grote felicitatiekaart en een bos bloemen aangeboden. Opa Frits was positief verrast en vond het een fantastisch gebaar. Hij zag het absoluut zitten om naar het Reurpop-festival te komen. Aangezien Reurpop voor alle leeftijden toegankelijk is, voor 65+ voornamelijk op de Reurpopzondag, met een ochtendprogramma voor Reurpoppers in die leeftijdscategorie. Omdat Stichting de Vrienden van Reurle het belangrijk vindt om maatschappelijk haar steentje bij te dragen, zal ervoor gezorgd worden dat Opa Frits naar Reurpop kan komen. Of kleinzoon Tim mee komt, is nog niet duidelijk. Vanuit de rest van Nederland heeft Opa Frits meer dan 1.000 kaarten mogen ontvangen. Enkele teksten van de kaarten: "Van harte gefeliciteerd opa Frits! U heeft mijn hart veroverd, had ik mijn opa nog maar, dan zou ik hem net zo verwennen als Tim bij u doet. Ik wens u een mooie dag en nog veel mooie, gezonde jaren!", Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! We genieten wekelijks van jullie filmpjes en we hopen dat er nog vele wensen, groot of klein, vervuld zullen worden.", Van harte gefeliciteerd. Op naar de 3 cijfers" en "Lieve opa Frits, van harte gefeliciteerd met uw 90e verjaardag. Hopelijk zijn u nog vele jaren in goede gezondheid gegund. En als u nog even in de spotlights wilt staan, mag u gerust even shinen onder 't licht van een van onze lichtmasten op Reurpop."