De bewoners van de Marijkestraat zijn benieuwd naar de reactie van de jury en het publiek. Foto: PR
De bewoners van de Marijkestraat zijn benieuwd naar de reactie van de jury en het publiek. Foto: PR Foto:

Meer animo voor straatversiering in Borculo

Vervolg van de voorpagina

BORCULO - Tot grote vreugde van het bestuur van de Septemberfeesten nemen dit jaar meer straten deel aan de straatversiering. Het aantal aangemelde objecten is zelfs zo groot dat de jury twee avonden nodig heeft om alles te keuren. Twee nieuwe straten die deelnemen zijn de Marijkestraat en de Goudenregenstraat.

Het gaat de bewoners van de Marijkestraat niet lukken om meer deelnemers te trekken, omdat de straat maar zes huizen telt. Wat beide straten gemeen hebben is dat er veel enthousiasme is, er volop plannen zijn en nu al wordt uitgekeken naar volgend jaar om de straatversiering verder uit te breiden.

Verlichtingsroute
De straatversieringen worden door een deskundige jury beoordeeld op vier aspecten: idee, afwerking, bloemen en verlichting. Aanmelden voor straatversiering of object kan nog tot 28 augustus. De toegenomen belangstelling voor deelname zorgt voor een extra uitdaging voor het bestuur: hoe leiden we alle verkeer zodanig rond dat alle versieringen goed gezien kunnen worden. Dit jaar is de kermis verplaatst naar de parkeerplaats bij het gemeentehuis en daardoor is de Lange Wal overdag afgesloten voor verkeer zodat feestgangers veilig kunnen oversteken van tent naar kermis en andersom. De bewoners van de Lange Wal maken al jaren een bijzondere verlichting op het water en ook dit jaar zal dat weer gebeuren. Daarom is de Lange Wal 's avonds geopend voor het verkeer van de lichtroute. Verkeersregelaars zullen zorgen voor de verkeersveiligheid. Aanmelden voor de verlichtingsroute kan nog.


www.septemberfeest.nl

Facebook: Septemberfeest Borculo

Plezier staat voorop bij de Goudenregenstraat. Foto: PR