@Seven met hun nieuwe dirigent Lotte Sieverink (vierde van links). Foto: PR
@Seven met hun nieuwe dirigent Lotte Sieverink (vierde van links). Foto: PR

Speciaal projectkoor voor
'December to Remember'

Lotte Sieverink nieuwe dirigent van @Seven

Door Jan Hendriksen

RUURLO – In een aantal maanden resultaat gericht en met veel plezier en enthousiasme toewerken naar een concert. Steeds meer mensen vinden het een uitdaging om in de vorm van een 'projectkoor' tijdelijk deel uit te maken van een (grote) groep individuele zangers die tot een koor wordt samengesmeed. Met dat idee gaat dirigent Lotte Sieverink (33) uit Gelselaar vanaf maandag 23 september aan de slag met leden van de Ruurlose female vocal group @Seven voor het project 'December tot Remember' waarbij zich hopelijk diverse vrouwen aansluiten. De eerste belangstellenden hebben zich al aangemeld.

Koorervaring of niet. "Hou je van zingen en ben je een vrouw in de leeftijd van 18 tot 45 jaar, doe dan mee vanaf 23 september of kom kijken en 'proeven' bij de open repetitie op maandagavond 16 september in de Daltonschool Willibrordus in Ruurlo", zo zegt Manon Uit de Weerd enthousiast. De Ruurlose maakt deel uit van @Seven. Een fris koor met een goede samenklank dat een breed repertoire zingt. @Seven is het koor voor de oudste leeftijdsgroep, 18+. Daaronder zit Plica Vocalis voor meiden van 12 tot 18 jaar en voor de kinderen is er het kinderkoor Sing a Song. Lange tijd was @Seven een groep voor jongeren en volwassenen samen. Afgelopen jaar is de groep opgesplitst in twee koren waarbij de jongere meiden als Plica Vocalis verder zijn gegaan. @Seven gaat verder als female vocal group voor vrouwen boven de achttien jaar. De groep bestaat momenteel uit tien vrouwen en zou heel graag willen groeien en kan extra stemmen dan ook goed gebruiken. Als dirigente voor @Seven werd eerder dit jaar Lotte Sieverink uit Gelselaar 'aangetrokken'. De van oorsprong Needse heeft inmiddels veel ervaring opgedaan als dirigente. Zo was ze onder meer actief in Haaksbergen en Hengelo. "Projectkoren vind ik ook een prachtig fenomeen. In Haaksbergen heb ik een eigen koor opgericht en vanuit die ervaring ontstond ook het idee voor het project December to Remember met @Seven."

Bekende pophits
Het concert op zondag 8 december in Ruurlo zal een feest van herkenning worden met een mix van Top 2000 muziek en moderne kerstnummers. Zo staan Africa van Toto, Killerqueen van Queen en Christmas lights van Coldplay op het programma. Naast koorstukken worden ook enkele liedjes in kleine ensembles uitgevoerd, waarbij er ruimte is voor eigen inbreng. Wekelijks wordt er op maandagavond van 19.45 tot 20.45 uur in de Dalton Willibrordusschool zonder pauze gerepeteerd. "Het is misschien kort maar wel intensief. Maar dat ik vind ik ook wel zo prettig", zo verklaart Lotte Sieverink. Lotte wil graag met de deelnemers in korte tijd iets neer wil zetten met een concert als afsluiting, "Een mooie beloning voor de tijd en energie die we er met elkaar insteken. Het zou het helemaal geweldig zijn als deelnemers na het project besluiten lid te worden van @Seven of deel te nemen aan een volgend project."

Opgave
Belangstellenden worden van harte uitgenodigd voor de open repetitie op maandag 16 september. Deelname aan het project kost vijftig euro. Meer informatie: mail naar atseven.info@gmail.com of kijk op Facebook en Instagram onder At Seven Ruurlo.