Rond de 85 waterliefhebbers doken vorige week het water in om deel te nemen aan de 46ste Ruurlose Zwem4daagse. Foto: Wietse van den Berg.
Rond de 85 waterliefhebbers doken vorige week het water in om deel te nemen aan de 46ste Ruurlose Zwem4daagse. Foto: Wietse van den Berg.

Ontspannen sfeer tijdens Ruurlose Zwem4daagse

RUURLO – Zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC had het vorige week niet beter kunnen plannen: een Zwem4daagse tijdens een hittegolf eind augustus in de laatste week van de schoolvakantie.

Door Jan Hendriksen en Wilma Roekevisch

Dinsdag 27 augustus ging de 46ste editie van Ruurlose Zwem4daagse van start in het buitenbad van Recreatiecentrum de Meene. Rond de 85 waterliefhebbers doken het water in ter verkoeling. Kinderen onder de twaalf jaar zwommen vier dagen driehonderd meter en deelnemers ouder dan twaalf jaar vierhonderdvijftig meter per dag om voor een medaille in aanmerking te komen. Vrijdag op de slotavond werd de Zwem4daagse afgesloten met een welverdiende medaille en een heerlijke pannenkoek. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om als begeleider mee te zwemmen met een kind. Op deze manier probeerde Schuurman BZC ook volwassenen actief mee te laten doen.

Tot de vaste deelnemers behoorden ook dit jaar Fien Venderbosch en Wim Faber. Beide Ruurloërs hebben nog nooit een editie overgeslagen en namen voor de 46ste keer deel. Wim Faber was net op tijd hersteld om deel te nemen. Tijdens de slotavond werd hij door de hele familie aangemoedigd. Marjan en Rob Blokker uit Alkmaar waren in Ruurlo op vakantie. Spontaan besloten zij deel te nemen aan zowel de fiets4daagse en Marjan ook nog aan de Zwem4daagse die vorige week gelijktijdig in Ruurlo plaatsvonden. Beiden genoten van de ontspannen sfeer tijdens beide vierdaagses. Ook Henk ten Velde uit Barchem deed zowel aan de fiets- als Zwem4daagse mee. Moeder en dochter Ans en Rivka Hiestand uit Lochem zwommen in Ruurlo dit jaar hun derde zwemvierdaagse in een buitenbad deze zomer. Na Vorden en Gorssel was vorige week ook Ruurlo aan de beurt.