Het oude regiment is toegetreden tot de afdeling veteranen in ruste. Een totaal vernieuwde groep strijders staat tijdens het Septemberfeest paraat om het Soldatenhuis te verdedigen. Foto: PR.
Het oude regiment is toegetreden tot de afdeling veteranen in ruste. Een totaal vernieuwde groep strijders staat tijdens het Septemberfeest paraat om het Soldatenhuis te verdedigen. Foto: PR. Foto:

Soldatenhuis heeft nieuwe straatversiering:
'Make Love, Not War'

RUURLO – Het Soldatenhuis was in 2001 de eerste buurtvereniging die de Achterhoek Nieuws Stratenprijs (destijds Drukkerij Weevers Stratenprijs geheten) wist te winnen in het kader van de Ruurlose Septemberfeesten.

In zaal De Tapperij werd tot verrassing van de buurt meegedeeld dat het Soldatenhuis de prijs in de wacht had gesleept. Door de buurtbewoners werd er snel actie ondernomen met als resultaat dat men met een legertruck in de optocht meereed om kenbaar te maken dat men de winnaar was geworden. Na een periode van ruim 25 jaar dat de 'Soldaten' dienst hebben gedaan is het regiment opgeheven. Het ministerie van Defensie heeft gelden beschikbaar gesteld en onder leiding van 'Kapitein Luke' en 'Majoor Irene' een plan van aanpak gemaakt voor de renovatie/vernieuwing. In de kazerne van 'Sergeant Fred' is de afgelopen periode door de bewoners van het Soldatenhuis hard gewerkt om alles voor het Septemberfeest te vernieuwen en te renoveren. Vele uurtjes waarin de decoupeerzaag, verfkwast en ander gereedschap ter hand werd genomen zijn in een fijne sfeer verlopen. Elkaar beter leren kennen, elkaar op de hak nemen, er achter komen wie twee linkerhanden heeft, de laatste nieuwtjes uitwisselen etcetera. Na afloop samen een hapje en een drankje nuttigen heeft de saamhorigheid in de buurt weer naar een hoger niveau getild.

Slogan
Het oude regiment is toegetreden tot de afdeling veteranen in ruste. Een totaal vernieuwde groep strijders staat tijdens het Septemberfeest paraat om het Soldatenhuis te verdedigen. Het wagenpark, de legertent en het kanon zijn weer in nieuwstaat. Wel dient men tijdens het rijden van de verlichtingsroute op te letten dat men niet in een mijnenveld rijdt. Het vernieuwde leger heeft ook een nieuwe slogan: 'Make Love, Not War'.