Drie van de vier organisatoren van De Tapperij reünie party: v.l.n.r.: Nicole Kasteel, Petra Klumper en Joyce Hoijtink. Foto: PR.
Drie van de vier organisatoren van De Tapperij reünie party: v.l.n.r.: Nicole Kasteel, Petra Klumper en Joyce Hoijtink. Foto: PR. Foto:

Oude tijden herleven bij reünieparty met Kaliber

'We bewaren er dierbare en mooie herinneringen aan'

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Ze bewaren er dierbare en mooie herinneringen toen ze in hun jonge 'uitgaansjaren' met grote regelmaat elkaar er troffen in hun 'uitgaansperiode'. Zowel in het café als in de feestzaal tijdens de jaarlijkse Septemberfeesten en de talloze andere feesten. Daarom heeft het Ruurlose kwartet Nicole Kasteel (40), Joyce Hoijtink (35), Rieco Zimmerman (40) en Petra Klumper (38) zaterdagavond 26 oktober een reünie party georganiseerd bij café-restaurant De Tapperij.

"Vorig jaar november toen tijdens de Sinterklaas intocht onze kinderen in de zaal genoten van de Cola Disco en wij bij De Tapperij in het café aan de tap zaten kregen het over 'vroeger'. Wat hebben we in onze 'jonge jaren' er een mooie tijd gehad. We troffen elkaar er in het weekeinde zeer regelmatig. Zomaar voor de gezelligheid. Maar ook in de tijd dat er nog vaak live bandjes in het café optraden. En het was de verzamelplek als we gezamenlijk op zaterdagavond met een discobus naar regionale discotheken zoals City Lido in Groenlo of De Radstake in Varsseveld gingen. Ook zondagmiddag vertoefden we er veel na onze sportactiviteiten", zo verklaart Petra Klumper. "Wat zou het leuk zijn om een reünie party te organiseren voor diegene die dat ook zo hebben ervaren en met hun een avondje terug te gaan naar de kroeg met hopelijk veel oude bekenden inclusief een leuke band van toen was vervolgens onze gedachte", aldus Nicole Kasteel. Zo gezegd zo gedaan. Eigenaar Hans Ribbers van De Tapperij was direct enthousiast over het idee en zo heeft het viertal het idee opgepakt en nagedacht hoe men deze avond zou kunnen gaan invullen. De band Kaliber werd gecontracteerd die in het verleden veel optrad bij De Tapperij tijdens de Septemberfeesten en bij menig ander feest of bruiloft. "Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat deze avond vooral gezellig moet zijn voor mensen die minimaal 25 jaar oud zijn", aldus Joyce Hoijtink.

Aanmelden
Voor de reünie party werd er een speciale Facebook pagina aangemaakt en Nicole Kasteel, Joyce Hoijtink, Rieco Zimmerman en Petra Klumper hingen posters bij Reurpop, de Septemberfeesten en in winkels en bij sportverenigingen op. Nicole Kasteel: "En elke keer hebben we berichtjes op Facebook gepost en daarop kregen erg veel leuke reacties De reünie party leeft dan ook volop." Zaterdagavond is het dan zover. Petra Klumper: "Men kan zich nog tot en met vrijdag aanmelden. Maar er zijn zaterdagavond bij De Tapperij ook kaarten te koop aan de zaal voor 7.50 euro inclusief warme hapjes. Ook is oud personeel van De Tapperij uitgenodigd voor deze reünie party. De zaal zal speciaal feestelijk worden aangekleed. Hoe? Dat blijft nog een verrassing. Aanvang 21.00 uur.