Marte Mulder behaalde met haar pony Verano het Gelderse kampioenschap in de klasse L. Foto: PR.
Marte Mulder behaalde met haar pony Verano het Gelderse kampioenschap in de klasse L. Foto: PR. Foto:

Kim Kleine en Marte Mulder Gelders kampioen

BARCHEM – Eventing Barchem staat bekend als een Nederlands hippisch topevenement. Dat bewees het evenement afgelopen weekeinde weer. Tijdens Eventing Barchem gaan ruiters en amazones samen met hun paard of pony de strijd aan dat bestaat uit dressuur, springen en een uitdagende crosscountry inclusief een spectaculaire waterhindernis.

Door Jan Hendriksen

Barchemer Hendrik-Jan Arendsen Raedt had afgelopen weekeinde met zijn bouwploeg weer een prachtig parcours met talloze creatieve hindernissen op touw gezet. Mogelijk gemaakt door de geweldige inzet van een kleine honderd vrijwilligers, de sponsors en de diverse grondeigenaren. Veiligheid van paard en ruiter stonden daarbij voorop. Nieuwe hindernissen waren toegevoegd, oudere vervangen. Talloze hindernissen waren uniek en vormden in sommige gevallen ware kunstwerken. De grote verscheidenheid van de vijftig hindernissen maakten Eventing Barchem afgelopen weekeinde dan ook tot een aantrekkelijk geheel voor zowel deelnemers als publiek. Van meerdere kanten hoorde men zeggen dat dit een van de mooiste Eventing wedstrijden van Nederland is. Zaterdag werden de regiokampioenschappen voor de provincies Gelderland, Flevoland en Utrecht verreden. Zowel paardencombinaties als ponycombinaties kwamen aan start in de klasse B tot en met Z. Zondag vonden er de open wedstrijden plaats waarin ponycombinaties streden in de klassen M en Z en de paardencombinaties in de klasse B tot en met Z.

Gelders kampioen
Tijdens de Eventing Barchem waren er successen voor twee leden van Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo die Gelders kampioen werden. In navolging van de successen in september tijdens de Bollert Brons in Neede, waar maar liefst drie amazones van Ruurlo goud veroverden, werd in Barchem bevestigd dat ze echte Eventing-toppers zijn. De inmiddels alom bekende Kim Kleine met haar paard Eddie behaalde in de klasse M het Gelderse kampioenslint en Marte Mulder, inmiddels ook al zeer ervaren in de Eventing sport, behaalde met haar pony Verano het Gelderse kampioenslint in de klasse L. Alana Toxopeus met haar pony Bolino greep net naast de prijzen, zij behaalde een vierde plaats.
Vrijdagavond 1 november worden alle kampioenen van het buitenseizoen gehuldigd in de kantine van het clubterrein van LR &P C Ruurlo, 't Windmöllenveld. Adrie van Rijn heeft er even op moeten wachten (hij was al Gelders kampioen in de klasse L springen afgelopen zomer) maar hij krijgt nu dan ook zijn welverdiende huldiging.

Kim Kleine behaalde met haar paard Eddie behaalde in de klasse M het Gelderse kampioenschap. Foto: PR.