De houtstapel voor het November Vuur. Foto: Jos Groothornte
De houtstapel voor het November Vuur. Foto: Jos Groothornte Foto:

Geesterens paasvuur wordt November Vuur

GEESTEREN - Pasen in november kan natuurlijk niet. Maar het nooit aangestoken paasvuur omdopen in November Vuur kan wel, en daarom mag Geesteren op vrijdagavond 1 november alsnog genieten van een vlammend evenement.

Alles lag in het voorjaar klaar om opgehaald te worden voor het paasvuur, maar dat werd afgelast. En dus bleef de eigenaar met een flinke stapel hout van meer dan 25 kuub zitten. Zomaar de brand erin was geen optie, maar het toeval hielp een handje. De jaarlijkse lampionnenoptocht eind september met de Melktap naar het maisdoolhof ging niet door, waarmee er kans was voor een mooi najaarsevenement. De Stichting OERdorp aarzelde niet en organiseerde in samenwerking met Geesters Belang en de gemeente Berkelland (vergunning) een lampionnenoptocht naar het November Vuur. Daar zal de stapel alsnog worden verbrand.
Het evenement staat voor alle kinderen open. De kinderen van OBS de Keikamp en de buitenschoolse opvang Dreamzzz hebben maandag 28 oktober samen hun lampionnen in elkaar geknutseld. Andere kinderen mogen een eigen lampion meenemen. De tocht start vrijdagavond 1 november om 18.30 uur vanaf Versboerderij Daalwiek in Geesteren (Oude Diepenheimseweg 3a). Vanaf daar gaat de tocht naar de Pasweg waar om 19.30 uur het November Vuur wordt aangestoken.