Kort

Suzan Zieverink naar EK

RUURLO – De derde en laatste wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten, georganiseerd door de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) werd zaterdag 3 november gespeeld. De twee Achterhoekse top klootschieters moesten naar Reutum. Inzet dit jaar zijn naast een plaats in de kernploeg ook deelname aan het EK 2020 georganiseerd door Duitse bond VSHB uit Sleeswijk Holstein.

Patrick Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo had zich tot doel gesteld om zich te handhaven in de kernploeg. Patrick behaalde de dertiende plaats in de einduitslag en zijn doelstelling voor dit seizoen werd helaas niet gehaald. Hij heeft nog een kans om zich te plaatsen voor het EK 2020 onderdeel zetten, als hij zich via het onderdeel straat over twee weken plaatst voor het EK. Suzan Zieverink van KV 't Broek was goed op dreef. In het totaal klassement eindigde Suzan met twee punten voorsprong op Lindsay Leusink de nummer twee van het vorige EK op de vijfde plaats. Voldoende om volgend jaar mee te mogen doen aan het EK in Sleeswijk Holstein. Een prima reeks wedstrijden van Suzan Zieverink op het onderdeel zetten werd ook beloond met deelname aan het EK 2020.


Jarig Diabolo houdt reünie

BORCULO - De Borculose schietvereniging Diabolo houdt op zondag 17 november een reünie. De vereniging bestaat dit jaar zestig jaar en wil dat vieren met leden en oud-leden.

SV Diabolo werd om 1959 opgericht bij de Buitensingel in Borculo en beschikt nu over een prachtige eigen accommodatie. De schietvereniging heeft voor de reünie al veel oud-leden kunnen bereiken en hen via post of mail een uitnodiging gestuurd. Maar om er zeker van te zijn dat iedereen ervan weet worden oud-leden die nog niets hebben gehoord uitgenodigd zich te melden via tel. 06-15499726 (tel of app) of via een e-mail aan Reunie.SVDiabolo@gmail.com. De reünie op zondag 17 november is van 14 tot 17 uur in het clublokaal van Diabolo. Ook partners zijn welkom.


ATB-tocht bij avond

BORCULO - Op vrijdagavond 22 november houdt Toerclub De Berkelrijders uit Borculo voor de vierde keer de Borculose Ballentocht, een avond-ATB-tocht vol verrassingen. Dankzij de medewerking van meer dan 20 enthousiaste ondernemers in en rondom Boruclo is het ook dit jaar weer gelukt om een vernieuwde en uitdagende route uit te zetten. Naast de gave en spraakmakende nieuwe doorkomsten op de circa 20 km lange route is er ook een extra lus van circa 10 km aan de route toegevoegd voor de fanatieke deelnemers. Zelfs aan zand en klimmen is gedacht, tenslotte kan geen mountainbiketocht zonder. De route is volledig uitgepijld en gemarkeerd met linten. Zorg voor goede verlichting, reflecterende kleding of een hesje en draag een fietshelm. Inschrijving, start en finish zijn bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 te Borculo. Starten kan tussen 19:00 uur en 20:30 uur. Na afloop van de tocht kan in het café van Buitencentrum Kerkemeijer onder het genot van een drankje het startbewijs worden ingeruild voor een bal gehakt. De kosten voor deelname bedragen negen euro. NFTU-leden betalen op vertoon van hun ledenpas zeven euro. Wie graag snel van start wil, kan het best gebruikmaken van de voorinschrijving via www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48957.


tcdeberkelrijders.nl