Een sfeervol herdenkingsmoment. Foto: PR
Een sfeervol herdenkingsmoment. Foto: PR Foto:

Wereldlichtjesdag Berkelland

BERKELLAND - Op zondag 8 december worden om 19.00 uur lokale tijd overal ter wereld kaarsjes aangestoken om kinderen die gemist worden liefdevol met elkaar te herdenken. Ook in Berkelland doet men mee met dit bijzondere initiatief en wel in de R.K. kerk, Mariaplein 4 in Beltrum, waar iedereen vanaf 18.30 uur van harte welkom is.

Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden wereldwijd om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan kinderen die overleden zijn. Met het lint van licht dat zich zo als een golf over de aarde verspreidt, worden alle kinderen die die gemist worden in liefde herdacht en herinnerd. Wereldlichtjesdag (World Wide Candle Lighting) is in 1997 in Amerika ontstaan en Karen Taylor-Good schreef speciaal voor deze dag het prachtige nummer Precious Child, dat zondag in Beltrum ten gehore zal worden gebracht door het muzikale duo Eelco & Carlijn.
Ook in Berkelland worden tijdens een bijzondere bijeenkomst in de R.K. kerk van Beltrum op 8 december kaarsjes aangestoken. Iedereen die op deze speciale dag graag weer even extra stil wil staan bij een kind dat gemist wordt, is van harte welkom. Of het nu om een pasgeboren baby of een volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend(in) bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. Ook zal er stilgestaan worden bij mensen die hun kinderwens los hebben moeten laten. Tijdens het samenzijn worden de namen van de kinderen genoemd en wordt voor elk van hen een kaarsje gebrand. Daarnaast luisteren we naar persoonlijke verhalen, de warme woorden en gedichten van Margreet Jansen en muziek van koor Kiddoesj en Eelco & Carlijn. Oennio van de Wetering zorgt ook dit jaar weer voor de bloemen. Na de herdenking is er koffie, thee en ranja en gelegenheid om na te praten.
Het thema dit jaar is 'Over jou wil ik vertellen'. Mocht iemand, naast het noemen van een naam, ook een kort, persoonlijk verhaal willen delen, dan wordt men hiervoor van harte uitgenodigd. Iedereen mag het zelf vertellen, maar het is uiteraard ook mogelijk dat Margreet woorden geeft aan wat iemand zou willen zeggen.
Wie graag de naam van een kind wil laten noemen of het fijn vindt dat er ook iets persoonlijks verteld wordt, kan dat doorgeven aan Pauline van Veen via info@paulinevanveen.nl of 06 - 18 19 50 23. Ook op de avond zelf is er tussen 18.30 en 18.50 uur ter plekke nog gelegenheid om een naam door te geven. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Entree is gratis. Men hoeft alleen een glazen potje mee te nemen voor een waxinelichtje.