Zwolse klootschieters laten geen steken vallen

RUURLO/NEEDE - Koploper Zwolle (Groenlo) in de competitie van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) heeft in de vijfde competitiewedstrijd die zaterdag gezamenlijk met de teams van Eerste Needse Klootschieters Federatie (ENKF) werd georganiseerd geen steken laten vallen. Ook Klein Dochteren (Lochem) was goed bezig maar moest op Zwolle wel twee schoten toegeven.

Van de volgers konden 't Broek (Ruurlo) en Zwolle 3 de mannen uit Zwolle nog enigszins bijhouden. De teams waren te gast bij Noorddijk in het kader van gezamenlijk sporten met de ENKF. De koplopers van de AKF competitie waren allen lekker op dreef. Uitzondering was het team van Eibergen dat op parkoers 't Loo een tikje tegenviel met 57 en een zevende plaats. Zwolle speelde een degelijke wedstrijd en met een score van 48 schoten liep men twee schoten weg bij volger Klein Dochteren. De voorsprong in het tussenklassement bedraagt inmiddels elf schoten na wedstrijdronde vijf.
In de tweede klasse is Respelhoek 2 nog steeds koploper; het team wist met 58 schoten nipt op meters te winnen van Onderlingen 2. In het tussenklassement over vijf wedstrijddagen staat Dijkhoek vijfde. Over veertien dagen zijn de mannen en vrouwen voor de zesde competitieronde te gast bij Dijkhoek.