Helen en Chico. Foto: Eigen foto
Helen en Chico. Foto: Eigen foto Foto:

Dubbele zege voor Heleen Geessink

EIBERGEN - Heleen Geessink is zaterdag 22 december met haar pony Chico's Mistique op de dressuurwedstrijd in Zutphen voor het eerst in de klasse L2 gestart. Ze reed twee mooie proeven die door de jury gewaardeerd werden met 199,5 en 201 punten. Hiermee won ze twee keer een eerste prijs. Heleen is lid van PC De Berkelruiters uit Eibergen.

Overige paardensport
Britt Tijhuis uit Neede heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de dressuurwedstrijd in Haaksbergen in de klasse B met haar pony Zippo. Britt wist hier een eerste en een tweede prijs te behalen. Ook Britt Riethorst was succesvol op het concours in Haaksbergen. Zij behaalde met haar paard Jegro twee keer een eerste prijs in de klasse L1 dressuur. Met haar paard Gelesta wist zij ook twee keer een eerste prijs te behalen in de klasse L2 dressuur. Tijdens de laatste selectiewedstrijd in Vragender voor de Indoor Gelderse kampioenschappen pony's op 1 en 2 februari in Westervoort hebben verschillende Pasruiters prijzen gehaald of zijn kringkampioen geworden. Zo behaalde Chantal Nijhof met haar pony Elshof's Emma een vierde prijs in de klasse M, categorie D/E. Ook werd ze met haar pony kringkampioen en is afgevaardigd voor de kampioenschappen. Yvet Nijhof werd met haar pony Kwint van Orchid's kringkampioen klasse L, categorie D/E en is ook afgevaardigd voor de kampioenschappen. Zsa-Zsa van der Vlugt behaalde met haar pony Chelsey's Miracle een zesde prijs. Zij komen uit voor de Pasruiters.

Op een concours te Vragender hebben Lynn Bouwmeester en haar paard Coposta van Tojopehoeve Z uit Neede hun intrede gemaakt bij de paarden. Na een foutloze basisronde en dito barrage wisten zij een zeer snelle tijd neer te zetten van 36.66 sec. en zodoende wonnen zij - in een groot deelnemersveld van 84 combinaties - het springen in de klasse L. Lynn en Coposta komen uit voor PSV Diepenheim.

Rekken
Zondag 6 januari te Vragender heeft Dorine Vredenberg een eerste prijs gewonnen in het Z-springen categorie DE. Dit deed ze met haar pony Anne-Daula NT. Hiermee is ze tevens kringkampioen geworden van de klasse Z en heeft ze zichzelf weten te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen. Dorine komt uit voor De Molenruiters uit Rekken.