Vakantiereis UVV en samenwerkende kerken

EIBERGEN - Op initiatief van de UVV en de Samenwerkende kerken gaat er van 5 tot en met 9 augustus een vakantiereis naar de Oringermarke in Odoorn.

Zoals gebruikelijk wordt men in Eibergen met de bus opgehaald en ook weer teruggebracht. Er is een afwisselend programma samengesteld, met drie middagtochten en drie avonden een programma.

De kosten zijn net als dit jaar 425 euro per persoon voor een tweepersoonskamer en 475 euro voor een eenpersoonskamer. Dit alles inclusief vol pension, 's morgens en 's avonds een kopje koffie of thee. Ook reis- en annuleringsverzekering wordt geregeld. Opgave kan vanaf donderdag 10 januari, 9 uur bij Josefien, tel. 0545 471200.


AC Milan nieuwe naam op Seesing Tournament

ZIEUWENT - Zoals ieder jaar gebruikelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie van RKZVC werden de deelnemende teams van het jeugdtoernooi van RKZVC gepresenteerd. Het Seesing Tournament vindt plaats tijdens het Pinksterweekend op 8 en zonag 9 juni.

AC Milan is de meest aansprekende naam die dit jaar actief zal zijn in de Achterhoek. De Italianen zijn niet vaak in de Achterhoek te gast geweest op jeugdtoernooien en de organisatie is trots deze mooie naam aan de deelnemerslijst te kunnen toevoegen. Daarnaast heeft de organisatie van het Seesing Tournament voor het eerst een ploeg uit een ander continent vastgelegd. Uit Mexico komt de voetbalschool TEC Monterrey naar Zieuwent om daar hun krachten te meten met de Nederlandsen en Europese profclubs.

Verder doet OSC Lille voor de tweede keer mee en zijn RSC Anderlecht (10e deelname) en Bayer 04 Leverkusen (11de deelname) inmiddels bekende namen in Zieuwent.

De traditionele Nederlandse top drie zal ook weer te gast zijn op sportpark de Greune Weide in Zieuwent. Feyenoord en PSV (beiden 17e deelname) zijn er al vanaf de start in 2003 bij en ook titelverdediger Ajax (13e deelname) geeft wederom acte de presence. Deze acht ploegen worden aangevuld met AZ (5e deelname) en gastheer RKZVC (aangevuld met enkele regionale talenten). Al deze teams zullen actief zijn op ons toernooi voor spelers onder 12 jaar.

De loting voor het Pinkstertoernooi van RKZVC wordt gehouden op vrijdag 15 februari tijdens de sponsoravond bij Mellink Reclame in Lichtenvoorde.

Deelnemers: RKZVC, Ajax, Feyenoord, PSV, AZ uit Nederland en Bayer 04 Leverkusen (Duitsland), RSC Anderlecht (België), OSC Lille (Frankrijk), AC Milan (Italië) en TEC Monterrey (Mexico).


Paardensport

NEEDE - Tijdens de laatste selectiewedstrijd dressuur pony's in Vragender wisten Chantal en Yvet Nijhof beide kringkampioen te worden. Chantal wist met haar pony Diëgo een tweede prijs te behalen in de klasse L1, categorie C. Haar zus Yvet wist met haar pony Kwint van Orchid's twee keer een eerste prijs te behalen in de klasse L2, categorie D/E. Zsa-Zsa van der Vlugt wist met haar pony Blacky kringkampioen te worden in de klasse M1, categorie C tijdens de dressuurwedstrijd in Vragender. Zij komen uit voor de Pasruiters.


Diana Willemsen 2 maal in de prijzen

EIBERGEN - In de laatste selectiewedstrijd dressuurpaarden in Lichtenvoorde is Diane Willemsen zaterdag 22 december met Donna gestart in de klasse L2. Ze won een vierde prijs, en daarmee werd zij reservekampioen van kring Achterhoek Oost. Ook wordt zij afgevaardigd naar de Gelderse Kampioenschappen in 2019.

Met een ander paard, Donn FK, kwam zij op dezelfde locatie uit in de klassen ZZL en won ze een derde prijs. Ook met Donn F.K mag ze naar de Gelderse kampioenschappen. Diana rijdt voor de Berkelruiters uit Eibergen.


Lynn in de prijzen

NEEDE - Op het kerstponyconcours in Wierden is Lynn Bouwmeester uit Neede gestart met haar pony Coposta V Tojope Hoeve Z. Lynn en Coposta komen uit voor Ponyclub Diepenheim.

Op de tweede dag van het kerstpony-indoorconcours in Wierden hebben Lynn en haar pony Coposta V Tojope Hoeve Z weer knap gepresteerd. In het eerste parcours van die dag werden ze knap derde in de klasse Z/ZZ categorie D/E. Hiermee mochten Lynn en Coposta door naar de finaleproef. Met een foutloos hoofdparcours en een balk in de barrage werden ze vierde uit een groot deelnemersveld. Hierbij heeft Lynn haar ponytijd goed afgesloten, en ziet ze een mooie toekomst bij de paarden tegemoet. Lynn en Coposta komen uit voor Ponyclub Diepenheim.