De groep start vanaf kulturhus 't Spieker in Eibergen. Foto: Rob Stevens
De groep start vanaf kulturhus 't Spieker in Eibergen. Foto: Rob Stevens

Wandelaars willen ook met een groep op maandag starten

EIBERGEN - November vorig jaar was de eerste keer dat Harrie Bolster met twee dames op pad ging voor een ochtendwandeling. Het begin was aarzelend. Het Achterhoek Nieuws deed verslag van het initiatief. De tweede donderdag was de opkomst al verviervoudigd. En nu verzamelen zich elke donderdag om kwart voor tien 's ochtends tussen de vijftien en twintig wandelaars in Kulturhus 't Spieker in Eibergen. Een succesverhaal dus. Harrie wil nu een tweede wandelgroep starten op de maandag.

Door Rob Stevens

Donderdag 24 januari is de opkomst weer goed. Het gesprek aan tafel gaat over de week ervoor toen de wandelgroep op een fikse regenbui werd getrakteerd. De beheerder van 't Spieker neemt op hoeveel koffie en thee klaar moet staan na afloop van de wandeling. Even later vertrekt de groep over het fietspad richting Neede. Er wordt druk geconverseerd. Het idee voor de wandelgroep is van huisarts Riekske Berendsen én Harrie Bolster. Berendsen heeft sinds een aantal maanden haar praktijk op de eerste verdieping van 't Spieker.
Harrie: "Berendsen weet als huisarts hoe belangrijk bewegen is voor een goede gezondheid. Ik hou zelf mijn suikerziekte onder controle met wandelen en fietsen. Zo kwamen we op het idee om een wandelgroep te starten. We verzamelen hier elke donderdag vanaf half tien op de eerste verdieping van 't Spieker. We vertrekken om kwart voor tien. Na afloop staat er koffie of thee klaar. Wie zin heeft kan meelopen."
Binnen de groep is het idee ontstaan voor nog een wandelgroep op maandag. Voor wandelaars die de donderdag moeilijk kunnen. En ook voor wandelaars die wel twee keer per week de ochtend zo willen beginnen. Met dezelfde verzamel- en vertrektijd en na afloop een kop koffie of thee. Het zou ook mooi zijn als zich iemand aanmeldt die voor de maandag dan de taak van Harrie overneemt. De eerste keer dat die groep vertrekt is de eerste maandag van de volgende maand: 4 februari. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met Harrie Bolster: 06-41014310