Driehoekstoernooi judo naar ontknoping

NEEDE - Op zondag 3 februari wordt in de sportzaal aan de Oranjelaan te Neede duidelijk wie de sterkste judoka's zijn in het Driehoekstoernooi. Daar wordt voor de dertiende keer de finale van dit toernooi gehouden door judovereniging 't Höfke.

De resultaten van de judoka's bij de drie toernooien worden bij elkaar opgeteld en zo ontstaat er een uiteindelijke winnaar in elke poule. Bij het eerste en tweede deel is er een medaille voor de 1ste, 2de en 3de plaats, maar bij de finale is er een beker voor elke deelnemer. Het eerste en tweede deel werden wegens omstandigheden ook gehouden in de Needse sportzaal. Normaal is dit in verschillende plaatsen.
Het toernooi begint om 10.00 uur en wordt afgewerkt in drie tijdsblokken van ongeveer anderhalf uur. Het tweede blok begint om ongeveer 11.30 uur en het laatste blok om ongeveer 13.00 uur. Na elk blok volgt de prijsuitreiking.
Aan het evenement doen 65 judoka's mee, afkomstig van verenigingen uit Glanerbrug (jc Budokai), Enschede (jv De Wester, jc 't Heelal, jc De Budoka en jv Stadsveld), Deurningen (jv Chikara), Zandpol (jc Uki-Waza), Schoonebeek (jc Kodokan) en Ruinen (jc Jigoro Kano) en natuurlijk judoka's van de organiserende vereniging JV 't Höfke Neede/Diepenheim. Er wordt gestreden op twee matten. De judoka's zijn ingedeeld in poules van maximaal zes deelnemers waarbij iedereen éenmaal tegen alle poulegenoten strijdt. De wedstrijdduur is voor de jeugd twee minuten en voor de junioren drie minuten. Armklemmen en verwurgingen zijn niet toegestaan.
De judoka's weten inmiddels na de tweede ronde hoe de puntenstand is. Het is voor sommigen van hen erop of eronder om de podiumplaats te behouden, en voor andere judoka's is het zaak om nog eens extra hun best te doen om alsnog een podiumplaats te veroveren en een iets grotere beker.