Mirjam Wentink-Hahne. Foto: PR
Mirjam Wentink-Hahne. Foto: PR

Steunpilaar Mirjam stopt bij

Fysio Eibergen-Boemerang D1

EIBERGEN - Zaterdagavond tegen acht uur was het dan zover. In de thuiswedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn speelde Mirjam Wentink-Hahne haar laatste rally's voor Fysio Eibergen. Mirjam is in verwachting van haar derde kind en vond dat het tijd werd om afscheid te nemen van het team waar ze bijna zeventien jaar deel van uitmaakte.

Op haar 19de kwam Mirjam van Longa 2 Lichtenvoorde naar Boemerang waar ze direct in dames 1 belandde. Paul Langenakker was haar eerste trainer in Eibergen en in het team van toen speelde ze samen met Stefanie Vrieze, Kim Blekkink, Miranda Wahl, Cindy Posthuma, Paulien Konniger, Janne Scharenborg, Mirjam Joly, Sharon Langenakker en de latere speelster van nationale damesteam, Myrthe Schoot.
In Mirjams lange periode bij Boemerang maakte ze een groot aantal trainers mee. Namen die ze zich stuk voor stuk kan herinneren. Paul Langenakker zorgde ervoor dat ze het plezier in de sport terugkreeg. Alfred Oonk trainde veel op het teamspel en Tim te Pas en Khald Al Aswad werkten veel aan de lage verdediging en conditie. Hoewel ze dat niet altijd leuk vond, waren het wel trainingen waardoor ze nog beter ging spelen. Zo heeft Mirjam aan iedere trainer wel goede herinneringen.
Naast Boemerang is Mirjam Wentink al een aantal jaren actief als speelster in het nationale Nederlandse doventeam en dus een international. Er wordt op dit moment hard gewerkt om in 2020 deel te kunnen nemen aan de wereldkampioenschappen voor doventeams. Mogelijk kan ze daar nog aan deelnemen.
Aan haar tijd bij Boemerang houdt Mirjam goede en fijne herinneringen over, zoals de promotie naar de tweede divisie maar ook de clinics met het doventeam tegen Dames 1 van Boemerang. Ze beschrijft dames 1 als een warm team waar de speelsters met elkaar veel plezier beleven en is ook dankbaar voor de steun van de Boemerangsupporters, die bij de thuis- en uitwedstrijden de tribunes bevolken. Deze supporters zullen zich haar herinneren als een degelijke betrouwbare speelster, een harde werkster, met een goede serve en slim en handig scorend als midaanvalster.
Mirjam stopt na de bevalling overigens niet met volleyballen, maar kiest ervoor op een lager niveau en dichter bij huis te gaan spelen, in Gaanderen. Fysio Eibergen-Boemerang D1 zal haar zeker missen.