Fysio Eibergen-Boemerang knokt zich naar winst

EIBERGEN - Fysio Eibergen-Boemerang heeft zaterdag een zwaar bevochten 3-2 zege behaald op Dynamo Apeldoorn. In de laatste wedstrijd van Mirjam Wentink-Hahné lukte het dan toch: winnen van één van de ploegen die op de ranglijst niet ver weg staan.

Fysio Eibergen-Boemerang startte de eerste set wat aarzelend en leek steeds achter de feiten aan te lopen. Wellicht was de ploeg geïntimideerd door de luidkeelse aanmoedigingen van de beide Apeldoornse coaches. Toch kropen de Eibergse dames steeds dichter naar de tegenstander toe en via een goede rally kwamen zet op voorsprong en haalden ze als eerste de zgn. "big points," 20-18. Op 23-19 probeerde de coach van Dynamo via een time-out het tij te keren maar daarin slaagde hij niet. Fysio Eibergen pakte de setwinst met 25-21.
Bij de start van de tweede set liet Mirjam Wentink zien dat ze nog steeds goed kan scoren en liep Fysio uit naar 6-1. Een tussensprintje bracht Dynamo dichterbij, maar Fysio bleef steeds aan de goede kant van de score. Op 17-15 zorgde een fout van de eerste scheidsrechter ervoor dat er weer een punt naar Eibergen ging, 18-15. Fysio begon de winst te ruiken en een paar goede smashes van Marit Pasman deden de rest: 25-18. Op de tribune gingen de supporters erin geloven, maar de oude fouten slopen in het spel van Fysio. Slechte stops, matige set-ups en veel eigen fouten zorgden ervoor dat Dynamo de set met 21-25 won. De vierde set verliep erg slecht, opeens ging bijna alles fout. Halverwege de set viel de libero van Dynamo met een handblessure uit en de vervanging duurde enige tijd, waardoor de verwarring bij Fysio alleen maar toenam. De set ging dan ook met 11-25 verloren.
De vijfde set moest dus de beslissing brengen. De meiden uit Eibergen stroopten de mouwen nog eens op en kregen Dynamo er direct onder. Op 12-8 krabbelde Dynamo na een time-out nog even op, maar uiteindelijk pakte Fysio de setwinst met 15-13 en dus de winst met 3-2.
Volgende week speelt de ploeg de zware uitwedstrijd in Barneveld tegen SSS, de nummer 3 van de ranglijst. De wedstrijd begint om 17.00 uur.