Drumfanfare Euphonia in actie. Foto: PR
Drumfanfare Euphonia in actie. Foto: PR Foto:

Dubbele landstitel voor Euphonia

EIBERGEN - De drumfanfare van muziekvereniging Euphonia uit Eibergen heeft zaterdagmiddag in Wijchen een dubbele landstitel veroverd. Tijdens het Nederlands kampioenschap Mars & Music Contest van de KNMO werd zowel in het concerterend optreden als in het marcherend gedeelte de hoogste score neergezet in de vierde divisie. De drumfanfare van de koninklijk onderscheiden muziekvereniging haalde in Wijchen een hogere score dan in november op het concours n Schiedam.

Het Eibergse gezelschap onder leiding van instructeur André Floors en tambour-maître Hannie ter Maat kreeg voor het concerterend optreden 90,33 punten en voor het marcherend gedeelte 89,69 punten. Dat was genoeg voor de het Nederlands kampioenschap in beide disciplines.
De kampioenen werden 's avonds ingehaald door de minirettes en leden van het orkest van Euphonia en na waarderende woorden van het bestuur en andere geledingen binnen de vereniging werd de avond op feestelijke wijze afgesloten. Aan deze kampioenswedstrijd van de KNMO namen acht verenigingen deel.