Eelke Hasselo in de weer met de verhuisdozen. Foto: PR
Eelke Hasselo in de weer met de verhuisdozen. Foto: PR

Eeks gaat verhuizen

EIBERGEN - Na meer dan dertien jaar aan de Grotestraat is het tijd voor een nieuwe plek voor de creatieve winkel van Eibergen. En dat nieuwe plekje is gevonden aan de Kluiversgang nummer 10.

"Zo'n verhuizing is een hele operatie, in dertien jaar is het assortiment aardig gegroeid, begonnen we in 2005 met een klein knus winkeltje met vooral kralen en sieraden en nog wat andere hobbyspulletjes, al snel was de winkel te klein en is het pand ernaast erbij getrokken, nu hebben we ook een groot assortiment breiwol en naaifournituren, maar ook nog vele andere hobbymaterialen", zegt Eelke Hasselo van Eeks lachend.

Dagen zijn ze in de weer geweest met dozen, kratten en kisten vol met wol, kralen, knopen, sjaals, kleding enzovoorts. Alleen al met de wol waren er 150 dozen en kratten vol. En natuurlijk alle kasten en rekken moesten ook die kant op. Gelukkig kreeg ze hulp van een aantal klanten, en ook vrienden en familie werden ingeschakeld om te helpen inpakken, sjouwen, en op en neer rijden met aanhangers en auto's vol spullen. Daarna kwam de grootste uitdaging: het inrichten. Dat was toch echt wel een puzzel: "We zijn achter in de winkel begonnen en hebben toen steeds verder naar voren gewerkt."

Ook de grote tafel heeft weer een mooie plek in de winkel gekregen, want uiteraard blijft Eeks workshops, kinderfeestjes en ook de knutselclub geven. En Eelke zal hier geregeld zitten te werken aan nieuwe sieraden voor de verkoop of om sieraden te repareren.
Op vrijdag 8 maart opent Eeks de deuren aan de Kluiversgang. Om opening van de nieuwe winkel te vieren krijgen de eerste honderd klanten een cadeautje. Eeks is vanaf dan open van dinsdag tot en met zaterdag.