Patricia Hoytink-Roubos. Foto: PR
Patricia Hoytink-Roubos. Foto: PR Foto: Foto:

Patricia Hoytink-Roubos beoogd burgemeester van Overbetuwe

Vervolg van de voorpagina

BERKELLAND - Op dinsdag 26 februari werd bekend dat Patricia Hoytink-Roubos, thans nog wethouder van Berkelland, is voorgedragen voor het burgemeesterschap van de gemeente Overbetuwe.

Op de vraag van de Commissaris van de Koning aan de fractievoorzitters met één woord een belangrijke eigenschap van de nieuwe burgemeester te benoemen waren de antwoorden: heeft oprechte interesse in mensen, is transparant, verbindend, versterkt het dualisme, heeft visie, is bevlogen, ambitieus ondernemend en heeft een actief luisterend vermogen. Volgens de vertrouwenscommissie voldeed Patricia Hoytink het best aan die profielschets. De gemeenteraad heeft het advies van de vertrouwenscommissie overgenomen.

De vacature verscheen november vorig jaar in de Nederlandse Staatscourant. Het begin van dit jaar vonden gesprekken plaats met de vertrouwenscommissie. De begeleiding van de procedure vanuit het provinciebestuur was in handen van gedeputeerde en de in Berkelland als ex-wethouder bekende Jan Markink.

Overbetuwe ligt in de provincie Gelderland tussen Arnhem en Nijmegen en heeft 46.828 inwoners (Berkelland 43.902). Met negen zetels is het CDA de grootste partij in de gemeenteraad.

Met de voordracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is de procedure voor de benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad zal de minister een voordracht doen, waarna de benoeming bij Koninklijk Besluit zal volgen. Wanneer dit Koninklijk Besluit is te verwachten, is nog niet aan te geven. De gemeenteraad hoopt dat Patricia Hoytink-Roubos per half april benoemd en geïnstalleerd kan worden.