Thema-avond 'Goed leven in gejaagde tijden'

Thema-avond met Anton ten Klooster

RIETMOLEN - 'Goed leven in gejaagde tijden'. Onder deze titel organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie op woensdag 20 maart een boeiende avond. We zijn gemaakt voor het geluk, niet voor een bleek en middelmatig bestaan.

Die gedachte is het uitgangspunt van het document 'Gaudete et Exsultate' (Verheugt u en juicht) van paus Franciscus. Puttend uit de Bijbel, de traditie en zijn eigen menselijke inzicht geeft hij op toegankelijke wijze zijn visie op hoe we in onze gejaagde samenleving een goed leven kunnen leiden. In deze workshop gaat inleider dr. Anton ten Klooster met u in gesprek over de vraag wat nu eigenlijk geluk is. Hij neemt u mee door de aansporingen van paus Franciscus. Vervolgens kijken we samen welke handvatten dit biedt voor ons eigen leven. Anton ten Klooster (1983) is priester van het aartsbisdom Utrecht. Hij promoveerde in 2018 op een proefschrift over de uitleg van de zaligsprekingen door Thomas van Aquino, en werkt sindsdien als universitair docent theologie aan de Tilburg School of Catholic Theology. Ten Klooster is studierector van het Ariƫnsinstituut, de priesteropleiding van het aartsbisdom.

Op woensdag 20 maart is iedereen vanaf 19.15 uur voor een kop koffie/thee welkom in een zaal van de sporthal annex dorpsaccommodatie, Past. C. M. van Everdingenstraat 66A te Rietmolen. De avond begint om 19.30 uur. Men wordt verzocht de auto te parkeren op de parkeerplaats aan de straat en niet bij het gebouw.