De kermis van 1930 werd geopend met een gekostumeerde voetbalwedstrijd. Op de foto zijn de volgende personen te zien. Staande van links naar rechts: G.H Dieperink (scheidsrechter), H. Reinderink (met stok), H.J. Reinderink (met muts),  H.J. Reinderink (met pijp), J.W. Hennink (met baard), J. Reinder
De kermis van 1930 werd geopend met een gekostumeerde voetbalwedstrijd. Op de foto zijn de volgende personen te zien. Staande van links naar rechts: G.H Dieperink (scheidsrechter), H. Reinderink (met stok), H.J. Reinderink (met muts), H.J. Reinderink (met pijp), J.W. Hennink (met baard), J. Reinder Foto:

Lochoezer kermis viert in juni eeuwfeest

Oud fotomateriaal gezocht

LOCHUIZEN - De Lochoezer kermis bestaat dit jaar 100 jaar. Gedurende het weekend van 28, 29 en 30 juni wordt dit tijdens de Zomerfeesten Lochuizen gevierd. Voor de activiteiten op zaterdagmiddag wordt er nog oud fotomateriaal gezocht. "Vanaf 1990 zijn er al veel foto's verzameld. Dat archief is redelijk compleet", aldus Henriette Bomer, een van de organisatoren van het eeuwfeest. "Vooral naar foto's van (ruim) voor 1990 wordt gezocht. In de jaren '70 en '80 was er bijvoorbeeld een waterpolofeest georganiseerd door de Needse Waterpolo. Zij vierden dit bij ons in de feesttent op zaterdagavond. Het zou erg leuk zijn als er daarvan nog foto's opduiken." Henriette Bomer is een van de oudgedienden van de kermis. Zo herinnert zij zich nog dat bij Schepers binnen het kinderprogramma werd gehouden. "Het is ook leuk als daar beeldmateriaal van is. Dan kunnen de kinderen van toen dit nu aan hun eigen kinderen laten zien of misschien wel aan hun kleinkinderen", lacht Bomer. "Het optreden van Normaal in 1981 is ook legendarisch geweest. Daar hebben we helemaal geen foto's van evenals van de vele playback optredens. Een leuk voorbeeld is deze oude foto van de opening van de kermis in 1930 aan de Deldensche weg met een gekostumeerde voetbalwedstrijd. De scheidsrechter opende de wedstrijd met een oud pistool en blies bij overtredingen op een spoorweghoorn." Het toesturen van oude foto's kan digitaal naar roerink.bj@gmail.com. Ook kan materiaal worden toegestuurd of afgeleverd bij R. Emaus-Voortman, Haverweg 1, 7161 EV Neede. Wie het fotomateriaal weer terug wil, wordt verzocht er een retourenveloppe bij te doen, aan zichzelf geadresseerd. Men ontvangt dan tijdig de foto's en ander materiaal weer retour.