Han ten Broeke. Foto: eigen foto
Han ten Broeke. Foto: eigen foto Foto:

Lezing Han ten Broeke over Brexit

Lezing Han ten Broeke over Brexit

EIBERGEN - Elke dag komt de Brexit wel in het nieuws. Nog steeds is niet duidelijk hoe deze er precies uit komt te zien.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen aan dit front? Wat zijn de gevolgen van de Brexit? Wat zullen wij er hier in de Achterhoek van merken? Daarover gaat woensdag 10 april vanaf 19.30 uur in het Muldershuis in Eibergen de lezing van de oorspronkelijk uit Haaksbergen afkomstige politicus Han ten Broeke. Rotary Neede organiseert deze voor iedereen gratis toegankelijke lezing. Na de koffiepauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ten Broeke volgde het atheneum in Haaksbergen en studeerde van 1988 tot 1998 politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij was vanaf 1985 actief binnen de JOVD, onder meer als voorzitter van de afdeling Oost-Achterhoek. Vanaf 1992 was hij persoonlijk medewerker van Annemarie Jorritsma. Toen zij in 1994 minister werd, werd Ten Broeke haar politiek assistent. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 werd hij namens de VVD verkozen in de Tweede Kamer. In de Kamer was hij onder meer woordvoerder voor Buitenlandse Zaken en Defensie en vanaf 2012 voorzitter van de Kamercommissie voor Defensie.