Acht fietsende dames reden een tocht van circa 55 km. Foto: PR
Acht fietsende dames reden een tocht van circa 55 km. Foto: PR Foto:

Zondag 5 mei tweede Eibergse Fietszondag

EIBERGEN - Op zondagmorgen 7 april hadden ruim 40 racefietsers van diverse pluimage zich verzameld bij de Pickerhal. Allemaal hadden ze gehoor gegeven aan de oproep van de initiatiefnemers om samen een tocht te fietsen van ongeveer 80 km. Tijdens de tocht waren er alleen maar positieve geluiden en ook tijdens de pauze met 'Kaffee und Kuchen' bij hotel Schepers in Epe (Dld) waren die te horen

De organisatoren - Gerard Ruesink, Mart Versteeg, Irma Koeslag, Herman te Raa en Henk ter Horst - verwachten dan ook opnieuw veel deelnemers tijdens de tweede Eibergse Fietszondag op 5 mei. Opnieuw wordt zo'n 80 km gefietst; het tempo opnieuw zodanig dat het voor iedereen te doen is. Opnieuw zal er gestart worden in twee groepen. Nieuw dit jaar was de deelname van een damesgroep; acht fietsende ladies stonden aan de start. Onder leiding van Irma Koeslag fietsten ze een afstand van ruim 55 km met een koffiestop bij de Haarmühle.
De initiatiefnemers nodigen iedereen -dames en heren- uit Eibergen en directe omgeving met een racefiets uit om zondagmorgen 6 mei opnieuw deel te nemen aan de tweede Eibergse Fietszondag. Vertrek om half negen bij de Pickerhal.

Niet alleen het fietsen, ook de koffiepauze verliep zeer geanimeerd. Foto: Henk ter Horst