Mark Nahuis (rechts) biedt Andre te Fruchte een attenties aan. Foto: Lucie Nahuis
Mark Nahuis (rechts) biedt Andre te Fruchte een attenties aan. Foto: Lucie Nahuis

LTO Fietstocht 'De boer op' krijgt doorstart

EIBERGEN - De fietstocht ‘De boer op’ van LTO afdeling Eibergen krijgt alsnog een doorstart.

Nadat vorig jaar via diverse kanalen werd gemeld dat de 23ste fietstocht de laatste zou zijn, wegens het gebrek aan een organisator, kan Andre te Fruchte van LTO Noord nu melden dat zich alsnog een nieuwe organisator heeft gemeld.

Na een aantal gesprekken heeft Het Noasman de knoop doorgehakt en gaat men met hulp van Wagenbouwgroep Oet alle Windstreken op zondag 28 juli een fietstocht organiseren door het buitengebied van Berkelland. Opnieuw worden er vier bedrijven in het buitengebied bezocht. Het zullen niet meer alleen boerenbedrijven zijn, maar ook andere bedrijven die gevestigd zijn in het buitengebied.

De nieuwe organisatie is meteen aan de slag gegaan en heeft inmiddels vier bedrijven bereid gevonden hun bedrijf die dag open te stellen voor de fietsers. Verder zal Vereniging Agrarisch Natuur beheer Berkel en Slinge met een informatiestand aanwezig zijn bij een nieuw aangelegd natuurgebied. Omdat de opzet iets anders wordt, heeft de organisatie gekozen voor een andere naam; de ‘Bedrijvigheid op de boer’-tocht moet laten zien dat er heel wat bedrijvigheid is in het buitengebied. Mark Nahuis van de nieuwe organisatiecommissie: “In 2018 waren we één van de bedrijven die bezocht werd en ik vond het erg mooi de fietsers ons bedrijf te laten zien. Toen ik hoorde dat het de laatste editie was dacht ik, kunnen wij hier samen met onze wagenbouwgroep niet iets in betekenen.” Veel leden van de wagenbouwgroep wonen namelijk in het buitengebied en hebben daar een eigen bedrijf. De eerste wagenbouwer die benaderd werd, Björn Klein Gunnewiek was meteen enthousiast en zegde direct zijn medewerking toe. Inmiddels is de route globaal klaar, hebben de bedrijven toegezegd en wordt er nog gewerkt aan de precieze invulling van het geheel eromheen.
Door de voortvarendheid van de nieuwe organisatie hebben Andre te Fruchte, Gerrit Luggenhorst en Johan Te Raa er alle vertrouwen in dat het in 2019 goed komt met de fietstocht.
Mark Nahuis is blij met de adviezen van de drie organisatoren van LTO Noord en bood de heren afgelopen maandag een attentie aan als dank voor de vele jaren inzet.