Molenaars Joop Knoop en Bennie Mensink bij de Needse molen. Foto: PR
Molenaars Joop Knoop en Bennie Mensink bij de Needse molen. Foto: PR Foto:

Hemelvaartsdag draait Needse molen 24 uur

NEEDE - Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag draait de Hollandsche molen op de Needse berg maar liefst 24 uur achter elkaar. Om 06.00 uur wordt de molen in werking gezet voor deze marathon draai. Vrijdag 31 mei om 06.00 uur wordt de molen 'gevangen'. De molen komt dan tot stilstand.

"Nee, wij zijn echt niet doorgedraaid", lacht molenaar Joop Knoop. "Met deze ludieke actie willen we de aandacht vestigen op onze molen. Bovendien is het een prachtige uitdaging. Fietsers die gaan dauwtrappen kunnen bij ons even uitrusten. Of een kijkje nemen vanaf de molen over de Needse berg. Al zal het zicht 's nachts beperkt zijn", grapt hij.

Bijzonder moment
"Voor Neede is deze actie echt uniek. Het is de eerste keer dat de molen 24 uur aan een stuk draait", legt molenaar Bennie Mensink uit. "We doen dit omdat we plezier hebben in ons vak. En dit willen we graag overbrengen aan anderen. Want we kunnen echt vrijwilligers gebruiken om de molen te laten draaien", aldus Knoop.

Dag en nacht
's Avonds en 's nachts draaien is best spannend. Het is donker, dit geeft een speciale sfeer. "Het zal een prachtig gezicht zijn, de molen mooi in de schijnwerpers. En dan in het donker draaien. Wij verheugen ons er echt op!", melden de molenaars.

Kijkje nemen
Publiek is van harte welkom om mee te genieten met de molenaars. "Wij zijn er Hemelvaartsdag vanaf 06.00 uur om bezoekers te ontvangen en uitleg te geven over ons vak. Samen met onze collega molenaars Hans van Kooij, Bennie Besselink, Wim Buiten, Hendri Karssenbarg en Robert Habing zal de Hollandsche molen 24 uur draaien", geeft Joop Knoop aan. Natuurlijk is er meel gemalen in de molen te koop. Het meel is tevens verkrijgbaar in leuke geschenkverpakking.