Julia Breitkopf sloot het finaleweekend af met twee zilveren medailles. Foto: PR PR Penta Winterswijk

Eibergse Julia Breitkopf met twee zilveren NK medailles naar huis

EIBERGEN - In Duiven werden dit weekend de meerkamp- en toestelfinales tweede divisie gehouden. De Eibergse Julia Breitkopf (pupil 2 N2) uitkomend voor Penta Winterswijk, mocht het spits afbijten in de eerste ronde op de zaterdag. En ze deed dat met een knappe tweede plaats.

Julia Breitkopf heeft het ongelooflijk goed gedaan. En wat was het spannend. Vier prachtige oefeningen met als uitschieter een hoogste score op de balk en tot aan de derde ronde zelfs een eerste plek. De Eibergse reikte uiteindelijk tot prachtige zilveren medaille.
De zondag was de dag van de toestelfinales, Julia Breitkopf mocht op de balk turnen. Ze heeft heel mooie oefeningen laten zien. Ze mocht als derde op de balk en zette daar een prachtcijfer neer. Zij is in deze finale op de balk op opnieuw een hele mooie tweede plaats geëindigd. Julia is met liefst twee medailles naar huis gegaan.

Ramon Vonder wint eerste jeugdviswedstrijd

DIEPENHEIM/NEEDE - Vrijdag 24 mei was de eerste viswedstrijd van dit jaar voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim aan de Hofmaatvijver in Neede.

De opkomst was matig, want er deden maar negen vissers mee. De weersomstandigheden waren uitstekend en de vangst was ook goed. Iedereen wist één of meerdere vissen te vangen en in totaal werden er 69 vissen gevangen, waarvan 39 maatse. Ramon Vonder uit Haaksbergen wist deze wedstrijd ruimschoots te winnen met 217 cm. Op de tweede plaats eindigde Chiel Roelink uit Noordijk met 139 cm en de derde plaats was voor Gert Meijerink uit Diepenheim met 121 cm. De volgende wedstrijd wordt gehouden op vrijdag 7 juni aan de Schipbeek rechts, richting camping de Kiefte in Diepenheim. Iedereen die mee wil vissen moet om 18.15 uur aanwezig zijn voor het vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman in Diepenheim.

Het Assink lyceum HEN-voetbaltoernooi

EIBERGEN - Op woensdagmiddag 22 mei vond de achtste editie van het HEN (Haaksbergen, Eibergen en Neede) 7 tegen 7 voetbaltoernooi van het Assink lyceum plaats bij FC Eibergen. De organisatie van dit toernooi was in handen van meerdere vakleerkrachten LO van het Assink lyceum en de Sport Federatie Berkelland.

Er kwamen maar liefst 48 teams in actie met 440 jongens en meisjes uit de 1e, 2e en 3e klassen van de 5 Assink locaties ( Eibergen 1, Haaksbergen 2 en Neede 2). Deze teams hebben zich op elke locatie moeten kwalificeren, want er was ook dit jaar weer veel animo om mee te doen aan dit toernooi. Op acht halve voetbalvelden werden de wedstrijden in 12 minuten afgewerkt. De wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechters die het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) op het Assink lyceum hebben gekozen. Kijk voor meer info op www.sportfederatieberkeland.nl.