Prachtige staaltjes dressuur zijn te zien in Eibergen. Foto: PR
Prachtige staaltjes dressuur zijn te zien in Eibergen. Foto: PR Foto:

Dressuurweekend van De Berkelruiters

EIBERGEN – Het dressuur weekend van vrijdagavond 29 juni tot en met zondag 1 juli wordt jaarlijks door PC & LR de Berkelruiters georganiseerd op en rondom hun eigen oefenterrein 't Wievenveld. Het weekend staat volop in het teken van de individuele dressuursport voor jong en oud.

Op vrijdagavond wordt de afdelingsdressuur voor vier- en zestallen verreden. Op deze avond rijden 4 of 6 ruiters als team een dressuurproef. Op zaterdag worden de individuele dressuurproeven in de klasse BB tot en met Z2 verreden voor de pony's. Zaterdagmiddag staat er een Bixie-dressuur en -springwedstrijd (speciaal voor de jongste ruiters tot en met 12 jaar) op het programma.
DAH-Regio Oost organiseert op het wedstrijdterrein een Koudbloedendressuurwedstrijd in de klasse B t/m Z2.

Op zondag worden de individuele dressuurproeven in de klasse BB tot en met Z2 verreden voor de paarden. Op zaterdag en zondag zijn er tevens selectiewedstrijden voor leden van Kring Achterhoek. Door deel te nemen aan deze selectiewedstrijden kan de ruiter zich plaatsen voor deelname aan de Gelderse Kampioenschappen in Lichtenvoorde.

De wedstrijden zijn op vrijdagavond van 18:00 tot 21:00 uur, op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is welkom op het oefenterrein van De Berkelruiters aan 't Wievenveld 4 in Eibergen.


www.berkelruiters.nl