Dankzij de ZWO-groep Neede kan dit jongetje naar school en heeft hij kans op een betere toekomst. Foto: PR
Dankzij de ZWO-groep Neede kan dit jongetje naar school en heeft hij kans op een betere toekomst. Foto: PR Foto:

ZWO-groep Neede vraagt vrijwilliger ten behoeve van Jammarkt

NEEDE - Al jarenlang verkoopt de ZWO-groep van de Protestantse Kerk te Neede op de Nationale jammarkt kalebassen, jam en vruchtensap ten behoeve van concrete projecten in het buitenland. Dit jaar steunt de groep een onderwijsproject in Cambodja, waarmee kansarme kinderen uitzicht krijgen op een betere toekomst.

Toch kan de groep ook zelf hulp gebruiken. Met name voor de coördinatie rond de kalebassenteelt zoekt de ZWO-groep een vrijwilliger, omdat de huidige organisatrice ziek is. De planten krijgt men gratis en ook het land mag men zonder kosten gebruiken. Bovendien zijn er al veel vrijwilligers om het land te bewerken, de kalebassen te oogsten, en schoon te maken voor de kraam op de jammarkt. Een coördinator zou het werk van al deze vrijwilligers met hun werkzaamheden in goede banen moeten leiden.

Verkooppunten gezocht
Na de jammarkt worden de overgebleven kalebassen verder aangeboden voor de verkoop. Ook daarvoor zoekt de ZWO-groep nog mensen die gelegenheid hebben om bij hun huis de verkoop voort te zetten. De inkomsten gaan naar het goede doel in Cambodja.

De vraag van de ZWO-groep is dus: "Wie helpt ons uit de brand? Wie wil de organisatie rond de kalebassen op zich nemen? De activiteiten lopen van juni tot augustus. Wie wil aan huis kalebassen verkopen? Ook extra schoffelaars zijn altijd welkom. Wie wil helpen, kan contact opnemen met Herbert Gotink, 0545-294179 of Tiny Appeldoorn, 0545-293034."