Willemien tijdens haar dankwoord. Links haar echtgenoot Henk, midden koorvoorzitter Gert Gossink. Foto: Dick Lammers:
Willemien tijdens haar dankwoord. Links haar echtgenoot Henk, midden koorvoorzitter Gert Gossink. Foto: Dick Lammers: Foto:

Stem en Klank Eibergen neemt
afscheid van dirigente

EIBERGEN - Na veertien jaar het koor Stem en Klank te hebben geleid heeft Willemien Zieverink uit Geesteren (G) haar dirigentschap neergelegd. Het laatste optreden van het koor dit jaar met het Pinksteroratorium 'Aanwezig' vindt ze een mooie afsluiting van een lange, succesvolle periode met het koor.

In haar periode leidde ze het koor jarenlang naar eerste prijzen op de toenmalige, grote concoursen voor seniorenkoren in Gorssel. Van de vele optredens in die tijd heugen onder andere ook nog het 'DrieGeneratieConcert', het Kerstoratorium Appelbloesem in de Winter en het Bevrijdingsconcert in 2015. Het koor groeide in die tijd uit tot een algemeen gemengd koor met rond vijfendertig leden, ongeveer evenveel vrouwen als mannen.
De koorleden roemen haar om haar persoonlijke betrokkenheid, ongebreidelde enthousiasme, haar schier eindeloze geduld en haar optimisme. Hierdoor werd iedere repetitie een feestje. Enige jaren geleden was dit al aanleiding om haar tevens te benoemen tot eredirigent van het koor. Een predicaat met levenslange geldigheid.
Tijdens de jaarlijkse vakantiebarbecue op maandag 24 juni werd aan haar afscheid aandacht geschonken met lovende woorden, bloemen en geschenken. Tevens werd ze op melodie van Franz Schubert toegezongen door haar koor met een Achterhoekse tekst van een paar leden.