Daddy-care gaat van start

ACHTERHOEK - Op zaterdag 20 juli gaat bij stichting OCKie 'Daddy-care' van start. Dit is het eerste project dat vanuit de nieuwe stichting, die is ontstaan vanuit de Speelgoedbank-Achterhoek, opgestart gaat worden.In dit project worden gezellige en informatieve bijeenkomsten gehouden voor gescheiden en alleenstaande vaders uit de gehele Achterhoek die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het gaat om vaders die op zoek zijn naar een stukje advies en pappa's die het gewoon leuk vinden hun kennis en ervaringen te delen.

Mettertijd zullen er workshops gegeven worden en sprekers worden uitgenodigd, al naar gelang de vragen die er zijn. De bijeenkomsten zijn erop gericht om in een gezellige, ontspannen en in een informele omgeving elkaar te helpen zonder enige verplichting en de pappa's bepalen zelf de onderwerpen voor de volgende bijeenkomst.

Daddy-care is ontstaan vanuit de vraag van een alleenstaande vader, die met vragen rondliep waarvan hij het gevoel had ze nergens te kunnen stellen of hier geen bevredigend antwoord op kreeg. Samen met andere vaders gaat men op zoek naar antwoorden, oplossingen en kan men ongegeneerd lachen om de meest dwaze situaties waar men als vader zomaar in kan belanden. Maar er zullen ook zeker verdrietige verhalen loskomen. Glenn te Rietstap is inmiddels ingelijfd als vrijwilliger en heeft zich verbonden aan Daddy-care.

"Vaak is het al lastig genoeg om de juiste handvatten en tools te vinden in de opvoeding van kinderen of om te gaan met een ex-partner en opvoeding of communicatie laat staan wanneer je er (voor je gevoel, vrijwel) alleen voorstaat. 'En wees gerust. Je bent lang niet de enige pappa die regelmatig met de handen in het haar zit", aldus een van de organisatoren.
De eerste bijeenkomst gaan aanwezigen het gesprek met elkaar aan en onderzoeken zij welke vragen en situaties de grootste nood hebben. De ochtenden zullen in eerste instantie een keer per maand plaatsvinden en bij gebleken interesse zal dit geïntensiveerd worden.
Ben jij of ken jij een pappa die met regelmaat met zo'n vraagteken boven het hoofd rondloopt? Geef jezelf/hem dan nu op en schuif gezellig aan. De koffie staat klaar.
Voor wie geen oppas heeft , kan de kinderen meenemen. De speelgoedbank is op deze ochtenden geopend dus voor de kids is er vermaak genoeg.
De bijdrage per bijeenkomst is 2 euro, inclusief koffie/thee.
Voor informatie of aanmelden: Stichting OCKie, Torenstraat 9 in Winterswijk. www.ockie.eu, daddy-care@ockie.eu,tel. 06-588 956 60.