Feest op vrijdagavond in de SEN-tent. Foto: PR
Feest op vrijdagavond in de SEN-tent. Foto: PR

Neede staat eind augustus weer op de kop

NEEDE - Als de schoolvakantie bijna voorbij is en de scholen weer op punt van beginnen staan, dan is er de SEN in Neede. Het jaarlijkse zomerfeest sinds 1976 is in de loop der jaren uitgegroeid tot een feestelijke dorpsontmoeting voor iedere leeftijd. Liefhebbers van de SEN kregen dit jaar al een voorproefje op 6 juli met het Tobbedansen. Jaarlijks zien nieuwe bands het podium in Neede, afgewisseld met 'iconen' als het 'Bedrijvenuurtje' en de Koepel Knoepel Playback avond.

Door Rob Weeber

De feestweek begint op dinsdag 20 augustus voor de kleintjes met de Kareltje en Jasmijn Goochelshow, afkomstig uit Avonturenpark Hellendoorn. Op woensdagmiddag 17.00 uur gaat de oldtimerrit van start. Deelnemers kunnen zich een uur van tevoren inschrijven bij de tent op het feestterrein. De route verloopt via de Borculoseweg en de Oudestraat terug naar het feestterrein. In 2018 deden maar liefst 240 equipes mee. Voor de start zal de nieuwe Jamkoningin het openingswoordje doen. Voor de inleg van 5 euro krijgen de deelnemers na afloop een rallyschildje en een broodje kroket, aangeboden door Needse ondernemers.

In de avond is er net zoals vorig jaar weer de Quilty Pleasure Discoshow. Het is een avond waarop volgens de organisatoren de 'echt foute' liedjes mogen worden gedraaid in de tot discotheek omgetoverde tent.

Op donderdag 22 augustus is er om 14.00 uur de Ouderentafel. The Moodchers Tribute Band verzorgt de muziek en daarna is er de Jamtafel met de Jamkoningin. Vanaf 19.00 is er de Koepel Knoepel Playback Show. Vrijdag is de dag waarop de Needse bedrijven hun deuren iets eerder mogen sluiten. Vanaf 16.00 uur verzamelen zij zich op het feestterrein om de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Officieel duurt dit tot 20.00 uur.

Aansluitend is er de, overigens betaalde, 'Beat of Fridaynight'. Tijdens deze avond treden de dj-formatie Kris Kross Amsterdam, de Beatcrooks en de 538 DJ's on tour op. Kaarten voor deze avond zijn vanaf 2 juli in de voorverkoop bij Rona tegen 10 euro per stuk verkrijgbaar. Aan de kassa bedraagt de prijs 12 euro per stuk.

De slotdag, zaterdag 24 augustus, begint om 09.00 uur met de rommelmarkt voor kinderen. In de middag zijn er vanaf 14.00 kinderactiviteiten, zoals 'Fiets je schilderij' en glas graveren. Aansluitend vinden de jaarlijkse Koepel Knoepel spelen plaats. De uitsmijter op zaterdagavond is voor de muziekliefhebber. Session, Henk Dissel en Silent Disco. Zeker iedereen van Nederlandstalige muziek houdt, komt op deze avond aan zijn trekken. Het belooft dus weer een interessante, afwisselende week te worden, waarin zo'n 10.000 bezoekers worden verwacht.

Speciaal voor het Bedrijvenuurtje zullen de groene, geheel afbreekbare 'biomunten' van Timmerije weer gebruikt worden. Deze kosten via de website 1,85 in plaats van 2,10 euro. Bestellen kan via de website.


www.sen76.nl