De Mallumse Molen. Foto: Truus Stottelder
De Mallumse Molen. Foto: Truus Stottelder Foto:

Nieuwe 'vrienden' gezocht voor de Mallumse Molen

Avondwandeling langs verlichte route

EIBERGEN - De meeste mensen die de Mallumse Molen en het Muldershuis bezoeken gaan ervan uit dat de Gemeente Berkelland eigenaar is van deze gebouwen en deze ook financiert. Maar dat is niet het geval. Eigenaar is de Stichting Eibergse Molens en deze stichting is verantwoordelijk voor het gebouw en financiering. De Stichting 'Vrienden van de Mallumse Molen' draagt daar in belangrijke mate in bij. Er worden nieuwe 'Vrienden' gezocht die het Muldershuis en de Mallumse Molen een warm hart toedragen en bereid zijn om een financiƫle bijdrage te doen vanaf 10 euro.

De Stichting Vrienden van de Mallumse Molen heeft zich tot doel gesteld, het financieel en materieel ondersteunen van de niet-subsidiabele aanvragen ten behoeve van de Mallumse Molen en het Muldershuis met bijbehorend terrein en bijgebouwen.
Om de instandhouding van de Mallumse Molen en het Muldershuis ook voor de toekomst te garanderen worden activiteiten georganiseerd, waaronder de eerste verlichte avondwandeling op 21 september. de wandeling is in de directe omgeving van de Mallumse Molen. Start en eindpunt is bij de Mallumse Molen. De route is 4 kilometer en zal in zijn geheel verlicht worden door LED verlichting. Er kan gestart worden tussen 19.30 en 20.30 uur bij de Mallumse Molen. Berkelzomp de Snippe ligt in het water en via de verlichte Kruidentuin loopt men langs de oude Berkel, in de richting van de Nieuwe Maat. Over het terrein van ShortGolf Berkelland loopt men in de richting van de Kastanjefabriek en komen de wandelaars via de achtertuin terecht bij de Joodse begraafplaats. Hier zal Bert Smeek namens de Stichting 'Ik vraag me af' vragen over deze begraafplaats beantwoorden. Men loopt dan in de richting van 't Wievenveld. Bij het verlichte Labyrint zal Fons Borckink een muziek verzorgen. Bij het eindpunt ruikt men vast en zeker het vers gebakken brood van bakker Schreuder, dat in de oude steenoven zal worden bereid. De Mallumse Molen is die avond open voor bezichtiging en zijn streekproducten te verkrijgen. Uiteraard kan er een drankje genuttigd worden bij het Muldershuis, waar fingerstyle gitarist Mart Hillen het geheel muzikaal zal omlijsten. Om 23.00 uur is de activiteit afgelopen.

De Stichting Vrienden van de Mallumse Molen hoopt allereerst op een grote deelname en dat hierdoor met name Eibergenaren overwegen om nadien 'Vriend' te worden van de stichting.