De goedlachse Jamkoningin 2019 Mireille ter Haar, Ronnie Konniger en burgemeester Van Oostrum. Foto: Rob Weeber
De goedlachse Jamkoningin 2019 Mireille ter Haar, Ronnie Konniger en burgemeester Van Oostrum. Foto: Rob Weeber Foto:

Nieuwe Jamkoningin in het zonnetje

NEEDE - De 29e Jammarkt in Neede had net zoals vorig jaar het weer mee. Onder een stralend zonnetje werd de 26e Jamkoningin, Mireille ter Haar, aan het publiek gepresenteerd.

Door Rob Weeber

Begeleid door de Diekhookse Klumpkes uit Borculo, werd ze naar het podium geleid waar haar voorgangster Maud Grevink klaar stond om de sjerp te overhandigen. Mireille, 27 jaar, komt uit Noordijk en is in het dagelijks leven medewerker op de broodafdeling bij de Jumbo supermarkt in Neede.

De verkiezing van de Jamkoningin verloopt volgens vast protocol. Het Jamkoningincomité onder leiding van 'Queen Mum' Karin Terbraak is verantwoordelijk voor de verkiezing en de activiteiten gedurende het koninginnenjaar. Dit jaar viel uit alle inzendingen de keuze op Mireille, een 'fris en fruitige', dame die goedlachs en bekend in de Needse samenleving is. Mireille zelf was ook zeer verheugd met haar verkiezing. Ze werd niet gevraagd om mee te doen, maar behoorde tot de inzenders. Het was naar eigen zeggen een lang gekoesterde wens en dit jaar trok ze de stoute schoenen aan. Bang voor de publiciteit is ze niet. Mireille is een verwoed liefhebber van Schotse dansen en heeft al meerdere keren meegedaan aan grote shows. Een ding staat voor haar vast, ze gaat er het komende jaar vol enthousiasme tegenaan. Met het overhandigen van de sjerp nam Maud Grevink afscheid van het koninginnenjaar. Een van de hoogtepunten vond ze haar optreden als rondemiss in de Wielerronde. Voor het kussen van de winnaars echter had ze wel gevraagd om even een handdoekje over het gezicht te halen. Een goede tip voor de nieuwe Jamkoningin.


Lees verder op pagina 3