Burgemeester van Oostrum opent nationale Jammarkt

Vervolg van de voorpagina

De Nationale Jammarkt werd officieel geopend door burgemeester Joost van Oostrum, buurtgenoot van Mireille. Hij feliciteerde dan ook de voorzitter van de Stichting Nationale Jammarkt Ronnie Konniger met de verkiezing van Mireille.
Konniger zelf haalde in zijn toespraak wat feiten aan over de Nationale Jammarkt. Er zit nog steeds groei in het evenement. Met ruim zeventig kramen is de belangstelling vanuit de producenten onverminderd groot. Voorwaarde is wel dat het aanbod uit jam- en fruitgerelateerde 'zomerse zoetigheden' bestaat.

Ook de publieke belangstelling blijft op peil met zo'n tienduizend bezoekers per jaar. Nieuw dit jaar was de Jamquiz van Stroet. Bezoekers konden hun kennis testen over de Jammarkt en de vroegere Jamfabriek in het dorp.
Naast de kramen was er een ruim aanbod aan muziek en entertainment met onder meer de Franse chansonnière Katell Chevallier, het Barchemse koor Efkes Anders, Harrekidee en dixieband de Swing Masters. De Needse Gymnastiekvereniging gaf een demonstratie op het springkussen, waarna het 'buikschuiven' door de 'jam' kon beginnen.

Met het mooie weer zaten de terrassen vol en beleefde Neede een uitstekende apotheose voor de rest van de Needse feestweek. De Jamkoningin zal donderdagmiddag aanwezig zijn tijdens De Ouderenmiddag in de feesttent.