Arjan Schottink toont zijn prijs. Foto: PR
Arjan Schottink toont zijn prijs. Foto: PR Foto:

Arjan Schottink winnaar bij 't Simmetje

DIEPENHEIM - Zondag 22 september is de twaalfde en laatste viswedstrijd van de zomercompetitie gehouden voor de senioren van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim. Er was een deelnemersveld van negen fanatieke wedstrijdvissers. Er werden twee wedstrijden in de Oude IJssel, één wedstrijd in de Vecht en de rest van de wedstrijden (negen stuks) in het Twentekanaal gevist.

De beste wedstrijd (4e) was in de Vecht bij de tuintjes richting Dalfsen. Daar werd bijna door iedereen volop vis gevangen, maar over alle wedstrijden gezien, waren de vangsten redelijk goed. In totaal werd er aan gewicht 163 kilo en 745 gram vis gevangen.

Over 12 wedstrijden vissen, werd uiteindelijk Arjan Schottink uit Hengevelde de nieuwe kampioen van de Voorjaarscup 2019. Het was spannend tot aan de laatste wedstrijd (de vijf slechtste wedstrijden van iedere visser telden niet mee).

Arjan Schottink wist ook het meeste gewicht, namelijk 10080 gram in één wedstrijd te vangen en de zwaarste vis (3465 gram aan de Oude IJssel In Laag Keppel) werd gevangen door Herman van der Heide uit Goor. Het was zéér geslaagd en na een gezellig samenzijn bij camping de Mölnhöfte te Diepenheim werd daar de kampioen gehuldigd.

De eindstand eerste vier: 1. Arjan Schottink ,164 punten (29.175 kg), Wim Eertink 153 punten (20.865 kg), 3. Henk Leppink 151 punten (24.020 kg), 4. Ronald van de Haar 146 punten (21.995 kg). De verdere uitslagen en stand zijn vinden op de site.


www.hetsimmetje.nl