Zonnebloemgasten nemen een slokje paardenmelk. Foto: PR
Zonnebloemgasten nemen een slokje paardenmelk. Foto: PR PR Zonnebloem

Zonnebloem verwent Eibergse gasten in Twente

EIBERGEN - De Zonnebloem heeft haar gasten uit Eibergen een heerlijke verwendag bezorgd in Twente. Met een paardenmelkerij en een glasblazerij was de dag even leerzaam als afwisselend.

De gasten meldden zich afgelopen woensdag al ruim voor vertrektijd bij de bus op het Zwikkelaarsplein, waar ze door een team van vrijwillig(st)ers van de Zonnebloem hartelijk werden ontvangen. De twintig rollators, voor velen een onmisbaar hulpmiddel, werden van een sticker voorzien en opgeslagen onder in de bus. Dat bleek een bijzondere touringcar, waar men niet zoals gebruikelijk achter elkaar plaatsneemt, maar in leuke zitjes twee aan twee tegenover elkaar. Drankjes, hapjes en de lunch werden dan ook gewoon in de bus geserveerd.

Achter het stuur van deze gezellige Reetmöllebus zat Gerwin Starink, die als vrijwilliger de rol van chauffeur op zich nam. In zijn kielzog reed vrijwilliger Rien Lammers als chauffeur van de rolstoelbus uit Haaksbergen voor gasten, die uitsluitend in hun rolstoel vervoerd mochten worden. Het was weliswaar een hele organisatie, maar met een behulpzaam team van maar liefst negen vrijwilligers werd alles in goede banen geleid.

Een echte verrassingstocht was het voor een aantal Zonnebloemgasten al niet meer, want zij hadden de daaraan gekoppelde rebus juist opgelost. Maar dat deze tocht zo leuk zou uitpakken was voor iedereen een complete verrassing. De eerste bestemming was een bezoek aan een paardenmelkerij in Harbrinkhoek. Dat melk van paarden een bron van levenskracht blijkt te zijn en een heilzame werking is voor allerlei kwalen was bij de meesten niet bekend. De gasten konden genieten van een uitgebreide voorlichting, met veel humor gebracht en een demonstratie, hoe een paard gemolken werd. Het was voor velen een openbaring.

De tocht werd door het prachtige Twentse landschap vervolgd naar glasblazerij Hot Marks in Ootmarsum, waar de van oorsprong Engelse eigenaar liet zien hoe het moest. Hij bleek een rasechte entertainer, die zijn publiek wist te boeien en deed schaterlachen en tegelijk een prachtig en unieke vaas wist te blazen.

Het gezelschap kwam rond vijf uur weer in Eibergen aan, waar als afsluiting een heerlijk stamppot-buffet klaarstond, verzorgd door keurslager Boenders, met een toetje van supermarkt PLUS.