Koken met vergeten groenten en kruiden

Koken met vergeten groente en kruiden

EIBERGEN - IVN en KNNV Oost-Achterhoek verzorgen op woensdag 9 oktober in Eibergen een thema-avond over het koken met vergeten groenten en kruiden die niet meer in de supermarkt te vinden zijn.

Schorseneren, gele wortel en snijbiet zijn voorbeelden van groenten die niet of nauwelijks meer in de winkels te vinden zijn. Spelt-brood is weer sterk in opkomst maar als ingrediƫnt in salades is deze graansoort niet gebruikelijk. Toch zijn veel groenten en kruiden die uit het zicht verloren zijn heel geschikt om er creatieve en zeer gezonde maaltijden mee te maken.
De inleiders van de avond, Diana en Hans Laan, laten er een aantal mogelijkheden van zien en er een paar proeven. Aan de Brussendijk in De Heurne staat hun tuin nog vol met allerlei vergeten groeten en kruiden waarmee ze bijna dagelijks experimenteren. Met als resultaat smakelijke maaltijden die uitstekend passen in gerechten met vlees maar ook in de veganistische keuken.
De thema-avond wordt gehouden in De Huve in Eibergen (Grotestraat 52) en begint om 20 uur. De entree bedraagt 5 euro, maar voor IVN- of KNNV-leden 3 euro. Meer informatie via tel. 06-53690089 of een e-mail aan benterbraak@kpnmail.nl